21.06.2022

Teatterikesän OFF Tampere -ohjelmisto on julkistettu – festivaalin virallisessa oheisohjelmistossa nähdään sirkusta, komiikkaa ja teatteriesityksiä

Tampereen Teatterikesän virallinen oheisohjelmisto OFF Tampere järjestetään tänä vuonna 1.–7.8. Open Stage -sarjana vuonna 1992 alkanut ohjelmisto viettää nyt 30-vuotisjuhlaansa. Ohjelmisto kokoaa yhteen ammatti- ja harrastajaryhmien järjestämät esittävien taiteiden esitykset ja tapahtumat.

Tänä vuonna OFF Tampere tarjoaa 38 erilaista produktiota. Mukana on niin kesäteatteria, draamaa ja monologeja kuin sirkusta, musiikkia, improvisaatioteatteria ja stand up -komiikkaakin.

Runsaasti nykysirkusta ulkotiloissa

Circus Ruska Festival järjestää pop up -festivaalin Pakkahuoneenaukiolla keskiviikosta perjantaihin 3.–5.8. Kaikille avoimissa tapahtumissa esiintyvät sirkusryhmä Akropatit esityksellään MUIAT sekä Rosa Autio esityksellään Rosa ja Risto. Circus Ruskan Teatterikesä-viikko huipentuu useita sirkusesityksiä esittelevään Kesäyön kabareeseen Bistro Viljassa lauantaina 6.8. Kaikki Circus Ruskan tapahtumat ovat maksuttomia.

Nykysirkusryhmä Supiainen pystyttää puolestaan Ratinanniemen puistoon esiintymisareenakseen scifi-tyylisen kupoliteltan, jossa ryhmän esityksiä nähdään tiistaista torstaihin 2.–4.8. Teltassa esitetään jokaisena iltana Rauli Katajavuoren ohjaama sirkusesitys Ulkopuolella sekä niin ikään Katajavuoren ohjaama monologiesitys Woyzeck. Sirkus Supiaisen molemmat esitykset ovat maksullisia.

Improvisaatio- ja stand up -esitykset hauskuuttavat koko viikon

OFF Tampere tarjoaa tänä vuonna myös monipuolisen kattauksen huumoria stand upin ja impovisaatioteatterin muodossa.

Kalevassa sijaitseva Pop up -ravintola Secret Sauceity Pizza on OFF-ohjelmistossa mukana peräti kuudella esityksellä maanantaista lauantaihin 1.–6.8. Ravintolassa esiintyy viikon aikana liuta nimekkäitä koomikoita, kuten Tommi Mujunen, Ida Grönlund, Kaisa Pylkkänen ja Juuso Kekkonen.

Improvisaatioteatteria tarjoilevat puolestaan Johanna Tohni, Jenna Teinilä sekä Samuel Teini Kuitenkin vi****aa kaikki -improshow’llaan ravintola Teerenpelissä torstaina 4.8. sekä Tampereen Improvisaatioteatteri Snorkkeli perinteikkäällä Kuutamokeikka-esityksellään Tampereen Komediateatterin ulkoilmanäyttämöllä perjantaina 5.8.

Ammatti- ja harrastajateatteriryhmät esittäytyvät

OFF Tampereessa nähdään runsaasti niin paikallisia kuin muualtakin tulevia teatteriesityksiä.

Tampereelle tulevat esimerkiksi valkeakoskelainen Ritvalalaiset-kollektiivi Naisten sauna -esityksellään lauantaina 6.8. sekä kiertävä teatteriryhmä Tytäryhtiö Minun ääreni -esityksellään sunnuntaina 7.8.

Yhdysvalloista Tampereelle saapuu näyttelijä Robert McNamara monologiesityksellään Report to an Academy, joka esitetään Tukkateatterissa perjantaina 5.8. ja lauantaina 6.8.

OFF Tampereessa ovat mukana myös alueen suurimmat harrastaja- ja kesäteatterit, kuten Tampereen Ylioppilasteatteri, Teatteri Lysti sekä Tampereen Komediateatteri, Pyynikin kesäteatteri sekä Viikinsaaren kesäteatteri.
Myös festivaaliviikon alan seminaareja, näyttelyitä ja ammattilaistapahtumia kokoavan Muun ohjelmiston tapahtumat on nyt julkistettu: https://www.teatterikesa.fi/ohjelmisto/muu-ohjelmisto/

OFF Tampere -ohjelmisto kokonaisuudessaan: https://www.teatterikesa.fi/ohjelmisto/off-tampere/

Vuonna 1968 perustettu Tampereen Teatterikesä on yksi Euroopan merkittävimmistä teatterifestivaaleista. Tapahtumassa nähdään kotimaisen teatterin kiinnostavimmat ja ajankohtaisimmat esitykset sekä kansainvälisiä huippuvierailuja. Festivaali järjestetään seuraavan kerran 1.-7.8.2022.

teatterikesa.fi

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

11.05.2023

Tampereen Teatterikesä: TelttaLabin ohjelmistossa tänä vuonna muun muassa Borta Beast, Seela Sella, Satu Silvo ja Pikku Papun Orkesteri

Tampereen Teatterikesä ja G Livelab jatkavat yhteistyötään ja tarjoavat korkeatasoisen TelttaLab-ohjelmiston 8.–12.8.2023. Luvassa on sydämellä synnytettyä musiikkia moneen makuun, pienimuotoista teatteria sekä stand up -viihdettä. Ohjelmisto täydentyy vielä heinäkuun aikana. Katto kohoaa heti avajaisiltana korkealle,…

11.05.2023

Tampereen Teatterikesän pääohjelmisto on julkistettu

Pohjoismaiden suurimmassa teatteritapahtumassa, Tampereen Teatterikesässä, nähdään elokuussa laaja kattaus kotimaista teatteria sekä kansainvälisiä huippuvierailuja. Festivaali järjestetään 7.–13.8., nyt 54. kertaa. Tampereen Teatterikesän pääohjelmistossa on tänä vuonna kaikkiaan 19 produktiota, joista viisi on kansainvälisiä. Ulkomailta esiintyjiä…