02.08.2012

Teatterikesä täyttää Tampereen 6.–12.8. sadoilla tapahtumilla

Teatterikesän Pääohjelmiston esitykset tulevat monella tavalla verkottuneesta, monenlaista yhteistyötä tekevästä nykyteatterin maailmasta. Kansainväliset vieraat saapuvat Euroopan teatterimaailman huipulta: Liettuasta, Saksasta, Ruotsista, Virosta, Englannista ja Hollannista.

Kotimainen ohjelmistokattaus on valittu upean teatterivuoden sadosta. Keskeisiksi teemoiksi nousevat valta ja vääryys niiden eri ilmenemismuodoissa sekä yhteiskunnalliset umpikujat, mutta huumoriakaan ei olla unohdettu.

Taiteellinen johto Johanna Freundlich, Mikko Kanninen ja Auvo Vihro sekä toiminnanjohtaja Hanna Rosendahl ovat kiertäneet ohjelmaa rakentaessaan lähes koko Suomen ja vierailleet lukuisilla ulkomaisilla festivaaleilla. Johto vakuuttui näkemiensä esitysten energisyydestä ja kantaaottavuudesta, taiteellisesta kunnianhimosta, tekijöiden karismaattisuudesta sekä tuoreista näkemyksistä ja tavoista tehdä teatteria.

Varaslähdön Pääohjelmistossa ottaa maanantaina 6.8. englantilais-saksalainen Gob Squad´s Kitchen. Festivaali venyy yhdeksänpäiväiseksi, sillä Kristian Smedsin ja Von Krahlin villi punk-karavaani 12Karamazovia esitetään vielä maanantaina ja tiistaina 13.–14.8.

Pääohjelmiston tarjonnassa on Ian Marchantin katuteatterin lisäksi 8 kansainvälistä ja 14 kotimaista esitystä, joiden kaiken kaikkiaan 43 näytöstä sijoittuvat ympäri Tamperetta 13 näyttämölle.

Virallisesti festivaaliviikko avataan Laikunlavalla tiistaina klo 12.00. Avajaistervehdyksen esittää Teatterikorkeakoulun ohjaajantyön professori ja vararehtori Maarit Ruikka. Yleisölle esitellään laajaa ohjelmistoa, nautitaan muutamista ohjelmanumeroista ja Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat luovuttavat Kiitos kotimaisesta näytelmästä -adressin.

Teatterikesän Ohjelmateltta kohoaa Keskustorille ti 7.8. tänä vuonna kolmannentoista kerran. Pääsymaksuton klubifestivaali Encorebaana levittäytyy Tampereen ravintoloihin niin ikään tiistaista alkaen. Lisäksi teatteritunnelmaan antavat oman mausteensa monipuolinen OFF Tampere -ohjelmisto sekä seminaareilla ja muilla kulttuurialan kohtaamisilla katettu Muu ohjelmisto.

Tapahtumien Yön karnevalistinen koko perheen tapahtuma on perinteisesti festivaaliviikon torstaina 9. elokuuta – erikoishöysteenä tänä vuonna kaikille avoin valokuvauskilpailu.

http://www.teatterikesa.fi