01.08.2016

Teatro Regio Torinon pääjoukko saapuu tänään Oopperajuhlille Italiasta

Juhlakausi jatkuu Teatro Regio Torino -oopperatalon vierailulla Savonlinnaan. Italialaisen oopperan unohtumattomat helmet, Puccinin La bohème ja Bellinin Norma, esitetään Oopperajuhlilla ensi kertaa. Torinolaisten orkesteri ja kuoro, lähes 130 henkilöä, saapuvat Italiasta Savoon tänä iltana. Noin 50 henkilön etujoukko on ollut valmistelemassa vierailua jo muutaman päivän.

Puccinin La bohèmen ja Bellinin Norman johtaa Gianandrea Noseda ja ohjaa Vittorio Borrelli. La bohème saa ensi-iltansa 2.8. ja Norma 3.8. La bohèmesta on kolme näytöstä ja Normasta kaksi.

”Ohjaaja on tehnyt paljon muutoksia molempiin produktioihin sovittaakseen oopperat Olavinlinnaan. Paikka on upea. Harjoittelimme eilen ensimmäisen kerran”, kertoo Teatro Regio Torinon tuotantopäällikkö Paola Lazzari.

Teatro Regio Torinon La bohèmen tuotanto on historiallinen. Ooppera on kantaesitetty Torinossa vuonna 1896. Teoksen laulajat ovat nuoria. ”Ooppera kertoo nuorista ihmisistä. Jotta esitys olisi uskottava, solisteilla on oltava nuoruuden tuoreutta”, sanoo Teatro Region pääjohtaja Walter Vergnano. Mimin ja Rodolfon rooleissa La bohèmessa laulavat lupaavat solistit Erika Grimaldi ja tenori Stefano Secco.

”Tenori Stefano Secco on nouseva tähti Italiassa. Myös baritoni Simone Piazzola on lupaava laulaja, joka opiskelee La Scala -akatemiassa (Accademia Teatro alla Scala)”, lisää Lazzari.

Bel canto -ooppera Norma tunnetaan Maria Callasin kuuluisaksi tekemästä Casta Diva -aariasta. Norman nimiroolin laulaa sopraanotähti Elena Mosuc ja Pollionen roolin arvostettu tenori Gregory Kunde.

”Bellinin Norman ja Puccinin La bohèmen myötä on luvassa intiimimpi oopperakokemus verrattuna kesän aiempiin tuotantoihin. Kuoroa käytetään monipuolisesti, oopperoissa on pienempiä kuorokokonaisuuksia”, kuvailee taiteellinen johtaja Jorma Silvasti.

La bohèmen näytökset ovat ti 2.8, to 4.8. ja la 6.8. Norman esitykset ke 3.8. ja pe 5.8.

www.operafestival.fi