07.07.2022

Täydenkuun Tanssit -festivaalin uutena taiteellisena johtajana aloittaa tanssitaiteilija Johanna Ikola

Täydenkuun Tanssit -festivaalin uutena taiteellisena johtajana aloittaa tanssitaiteilija Johanna Ikola. Hänen tehtäviinsä kuuluu festivaalin taiteellinen suunnittelu ja kehittäminen. Ikola aloittaa tehtävässä elokuun alussa.

Johanna Ikola on syntynyt Seinäjoella (1979) ja toiminut vapaana tanssitaiteilijana vuodesta 2005 valmistuttuaan tanssitaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulusta. Hän on toiminut freelance-tanssijana useiden merkittävien suomalaisten koreografien teoksissa ja toiminut pitkäjänteisesti vapaankentän ryhmissä Alpo Aaltokoski Companyssa ja Liisa Pentti + Co:ssa. Hänen viimeisimpiä omia koreografioitaan on HUOLI (2019) ja Fuga (2017).

Ikola toimi tanssitaiteen läänintaiteilijana Pohjanmaan taidetoimikunnassa 2010–2013. Hän on kouluttautunut Taideyliopiston Taiteilija-kehittäjä-koulutusohjelmassa ja kehittänyt liikelähtöistä lähestymistapaa työyhteisöjen kehittämistyössä. Ikola on myös toiminut useissa tanssitaiteen asiantuntijatehtävissä ja työskennellyt nuorten kanssa.

Viimeksi Ikola on tanssinut Alpo Aaltokosken teoksessa Uoma, jonka ensi-ilta nähtiin Helsingissä toukokuussa. Ikola tanssii teoksessa myös Pyhäjärvellä Täydenkuun Tanssit -festivaalilla tänä kesänä.

Täydenkuun Tanssit järjestetään 19.-23.7.2022.

fullmoondance.fi

Festivaalin sivuille