26.07.2017

Täydenkuun tanssien päätöspäivänä kuljetaan yhdessä rohkeasti

Runoja tanssipolulla, vuotuismuuton matkassa, liikettä ja liikuttavia hetkiä. 26. Täydenkuun tanssit Pyhäjärvellä päättyvät tänään.

 

Poikkitaiteellinen ja paikkasidonnainen tanssiteos nuorin voimin
Kolmekymmentä lasta ja nuorta tanssin harrastajaa ovat valmistelleet Elina Selamon ja Noora Oertelin ohjaamina Sillat -teoksen, joka pohjautuu Jukka Itkosen runoihin.
Kuutanssi-kokoelman tekstit käsittelevät elämän kiertokulkua, luontoa ja ihmisyyttä, ja Selamon ja Oertelin teoksen seuraajina katsojat lähtevät tanssipolulle mahdollisiin maailmoihin. Pyhäjärven Perinnepiha tarjoaa ainutlaatuisen ympäristön eri ajankuville. Esitys alkaa kello 14.
Tintsin tantsin – yhdessä kulkien hotellinrannassa
Inarinsaamelainen Auri Ahola tuo ensimmäisen pitkän tanssiteoksensa Pyhäjärven maisemiin. Jotteeh (suomeksi kulkijat) on saanut inspiraationsa saamelaisten ikiaikaisesta vuoden kierron mukaan tapahtuneesta vuotuismuutosta. Yhteisön yksilöt sitoutuvat toisiinsa, lujittavat luottamusta toisiinsa, menevät eteenpäin – kulkevat yhdessä. Katsojat pääsevät seuraamaan vuotuismuuton absurdia ja salaperäistä logiikkaa. Esitys alkaa klo 16 hotellinrannan puistossa.
Festivaali päättyy rohkeuteen ja heittäytymiseen
Jarkko Mandelinin luotsaama Kinetic Orchestra käsittelee Rohkeat -teoksessaan rohkeutta eri näkökulmista. Liikettä ja liikuttavia hetkiä koetaan autoradalta läheisyyden kokemiseen; yhdessä rakennettu luottamus mahdollistaa rohkeuden esittämisen. Kinetic Orchestran tanssijoiden mukana esiintyy myös seitsemänvuotias Oiva Mandelin , joka on isänsä kanssa harjoitellut pariakrobatiaa ja tanssia jo vuosia.
Esityksen jälkeen on keskustelutilaisuus ja festivaalin päätössanat taiteellinen johtaja Kirsi Törmin luotsaamana. Esitys alkaa Keskuskoululla klo 17.
Sunnuntaina 23.7. alkaneet Pyhäjärven Täydenkuun tanssit jatkuvat keskiviikkoon 26.7. saakka. Festivaalien teemana on tänä vuonna Hyvä elämä ja hyvinvointi.
Yleisölle ja lehdistölle järjestetään jokaisena festivaalipäivänä infotilaisuus Keskuskoululla klo 12:00. Lämpimästi tervetuloa!

Liput:
www.fullmoondance.fi