13.07.2017

Täydenkuun tansseilla vietetään hyvää elämää

Pyhäjärvellä heinäkuun 23.-26. päivänä pysähdytään toivon ja empatian äärelle, kuljetaan yhdessä ja täristään traumat pois. Korkeatasoisten tanssiesitysten lisäksi yleisölle tarjotaan työpajoja, kursseja ja tanssihaaste.

 

Hyvinvointi teemana ohjelmassa

Pyhäjärven Täydenkuun tansseille on kerätty inspiroiva ja ajatuksia herättävä ohjelma, joka kutsuu yleisön myös osallistumaan ja pohtimaan hyvää elämää omalla kohdallaan.

“Hyvinvointi ja hyvä elämä olivat minulla punaisena lankana heti alusta asti, kun lähdin rakentamaan ohjelmaa”, taiteellinen johtaja Kirsi Törmi sanoo. “Meillä on mukana paljon kiinnostavia nuoria tekijöitä ja esityksiä, joilla on sydän ja sielu.”

Esimerkiksi inarinsaamelaisen Auri Aholan ensimmäinen pitkä tanssiteos Jotteeh (suom. Kulkijat) on saanut inspiraationsa saamelaisten ikiaikaisesta vuoden kierron mukaan tapahtuneesta vuotuismuutosta. Yhdessä kulkeminen lujittaa luottamusta ja sitoo yksilöt toisiinsa. Ainoa esitys keskiviikkona 26.7. klo 16 Hotellinrannan puistossa.

Utopia (empatiasta) tutkii toivoa erityisellä intensiteetillä. Sari Palmgrenin teos muodostuu pienistä esityksistä, jotka alkavat ja loppuvat kohtaamiseen. Yksi katsoja ja yksi esiintyjä kohtaavat ensin katseillaan, mitä seuraa esitys utopian, empatian ja paikallisuuden teemoista. Ainutkertaisen kohtaamisen aikana muu yleisö saa liikkua tilassa vapaasti. Utopiaan voi tutustua maanantaina 24.7. klo 19:30-21:30 Pohdin talolla.

Trash heroes ottaa kantaa ympäristöasioihin, mutta leikkimielisesti. Antti Lahti ja Panu Varstala siivoavat ja tanssivat supersankareina ympäri keskustaa kahdesti maanantaina ja kerran tiistaina.

Festivaaleilla nähdään myös Kirsi Törmin ja Jyrki Rytilän POST, Katri Soinin Leikin alku, Sonja Pakalénin Pyhäjärviset, joka kertoo yhteisön tarinaa, sekä monia muita teoksia.

 

Osallistu ja inspiroidu!

Yleisö pääsee festivaaleilla myös osallistumaan ja kokemaan tanssia ja tanssillisia menetelmiä. TRE -stressinpurkutyöpajoihin voi osallistua halutessaan ostamalla lipun paikan päällä. TRE-menetelmä käyttää kehon omaa luontaista taipumusta poistaa jännitystilat tärisemällä. Myös Keho viisauden lähteenä – autenttisen liikkeen kurssille voi osallistua taitotasosta riippumatta – omaa kehoa kuuntelemalla löydetään sisäinen tasapaino. Myös Katri Soinin edistyneemmille tanssijoille tarkoitetussa nykytanssin työpajassa on vielä tilaa.

Työterveyslaitoksen vanhempi tutkija, dosentti Pia Houni tarjoaa luennon ja workshopin työhyvinvoinnista. Erityisesti taiteilijoiden työtä yli kaksikymmentä vuotta tutkinut Houni tarkastelee tapoja vaalia hyvinvointia, jotta loppuunpalamiselta vältyttäisiin ja työstä voisi nauttia koko elämän. Maanantaina klo 12 alkavalle luennolle on vapaa pääsy.

Sen jälkeen maanantaina iltatorilla onkin erinomainen hetki osallistua Koko Suomi tanssii -haasteeseen! Panu Varstala opettaa Chisun Onni-kappaleeseen tehdyn koreografian klo 19:05, tervetuloa torille tanssimaan! Iltatorin ohjelmassa on myös Elias Kahila Band, Pyhäjärviset ja Trash heroes.

Pysähtyminen, hiljentyminen, jaksaminen ja inspiroituminen – niistä on hyvinvointi ja Täydenkuun tanssit vuonna 2017 tehty. Pyhäjärvellä vuodesta 1992 asti järjestetty festivaali tuo jälleen ‘Pyhäjärven ihmeen’ kaikkien ulottuville. Virkeä tanssipitäjä seuraa aikaansa ja luo jälleen korkeatasoisen ja kansainvälisen tanssifestivaalin näille korkeuksille – tervetuloa mukaan!

www.fullmoondance.fi