14.05.2018

Täydenkuun Tansseilla poikkeuksellisen runsas kansainvälinen ohjelmisto

Täydenkuun Tanssit -nykytanssifestivaalin tämän vuoden ohjelmisto on poikkeuksellisen kansainvälinen. Ohjelmistossa on seitsemän ulkomaista teosta ja kahdeksan kotimaista teosta.

Esiintyjävieraita saapuu 13 eri maasta: Belgiasta, Brasiliasta, Burkina Fasosta, Espanjasta, Irakista, Kongosta, Luxemburgista, Portugalista, Saksasta, Senegalista, Sveitsistä, Syyriasta ja Taiwanista.  Kaikki ulkomaiset vieraat esiintyvät ensimmäistä kertaa Suomessa.

 

kohtaaminen – toiseus – tabut

Tämän vuoden ohjelmistovalinnat nostavat esiin eri kulttuurien välisen vuoropuhelun tärkeyden. Taiteilijat käsittelevät teoksissaan ikiaikaisten aiheiden lisäksi myös hyvin ajankohtaisia teemoja, jotka koskettavat meitä kaikkia. Festivaali haluaa olla kansainvälinen kohtauspaikka, jossa eri kulttuurit kohtaavat ja asettuvat vuoropuheluun. 

Tänä vuonna festivaali järjestää ensimmäisen kerran Open stage -tapahtuman nuorille, 16 vuotta täyttäneille tanssin opiskelijoille ja harrastajille. Tapahtuman tarkoituksena on saattaa yhteen tanssin ammattilaiset opiskelijat ja harrastajat sekä heidän opettajat. Nuorilla on tilaisuus esittää omia teoksiaan ja saada siitä ammattilaisten palautetta; lisäksi nuorille on suunniteltu oma kurssiohjelma ja he näkevät festivaalin esityksiä.

Kurssitarjonta on kokonaisuudessaan monipuolinen – kurssitarjontaa on sekä ensikertalaisille ja harrastajille että ammattilaisille. Kurssilaisilla on ainutlaatuinen tilaisuus myös nähdä opettajiensa esityksiä.

Kotimaista ja ulkomaista nykytanssia esittävä festivaali järjestetään Pyhäjärvellä vuonna 2018 jo 27. kerran. Festivaalin ajankohta on 25.-29.7.2018. Muutosta viime vuoteen on se, että festivaali on viisipäiväinen ja, että se pidetään loppuviikolla eli keskiviikosta sunnuntaihin. Tietoa teoksista löytyy nettisivultamme www.fullmoondance.fi. Medialle-alasivulla on myös pressikuvia.

Pyhäsalmen Tanssi ry järjestää vuosittain heinäkuun lopussa kansainvälisen Täydenkuun Tanssit -nykytanssifestivaalin ja ylläpitää alueellista lapsille ja nuorille taiteen perusopetusta antavaa Tanssiopisto Uusikuuta. Yhdistys on ollut yksi neljästä Pohjoisen tanssin aluekeskuksen muodostavasta organisaatiosta vuodesta 2004 lähtien. Täydenkuun Tanssit on yksi Finland Festivals -tapahtumista.

www.fullmoondance.fi

www.facebook.com/fullmoondancefestival