23.07.2021

Tapahtumien Yö ja OFF Tampere täydentävät Teatterikesän ohjelmiston

Tampereen Teatterikesän oheisohjelmistoihin kuuluvien Tapahtumien Yön ja OFF Tampereen ohjelmistot on nyt julkistettu Teatterikesän verkkosivuilla. Molemmat tapahtumakokonaisuudet tuovat Teatterikesään laajan kirjon esittävää taidetta ja yhteisöllisiä tapahtumia ympäri Tamperetta.

Tapahtumien Yö – taidetta ja tutkittavaa aamusta iltaan torstaina 5.8.

Jo vuodesta 1990 asti järjestetty Tapahtumien Yö valloittaa Tampereen kadut, puistot, museot, galleriat, kirkot ja klubit torstaina 5.8. Tänä vuonna mukana on 68 tapahtumajärjestäjää ja yhteensä 127 tilaisuutta kaupungin keskustan ympäristössä. Suurin osa tapahtumista on yleisölle maksuttomia.

Tapahtumien Yönä lukuisat galleriat, museot ja näyttelyt ovat auki myöhäiseen iltaan, ja myös monet paikalliset teatterit tarjoavat ohjelmaa erilaisten lukudraamojen, kuunnelmien ja demonäytösten muodossa. Poikkitaiteellisen tapahtuman ohjelmassa nähdään myös useita tanssiesityksiä, nukketeatteria, oopperaa, kirjailijavierailuja, keikkoja, runoutta, burleskia, sirkusta sekä elokuvanäytöksiä sisällä ja ulkona.

Erilaiset kaupunkikierrokset avaavat Tampereen historiaa uusista näkökulmista. Yleisölle avautuvat niin Tampereen Työväen Teatteri kuin Museo Milavida puistoineen. Keskustan kävelykierroksilla on mahdollista tutustua Hämeenpuiston menneisyyteen, Väinö Linnan ja Anni Polvan elämäntarinoihin ja viestinnän historiaan. Kaupungin katuja voi lähteä tutkimaan myös karvakuonojen kanssa PESU:n järjestämällä koirakävelyllä.

Elokuisen yön taianomaisesta tunnelmasta voi nauttia myös Rauhaniemen Yösaunassa, Pirkanmaan musiikkiopiston järjestämässä Lyhtyjen yössä, Arttelin sisäpihafestivaalilla ja Pispalan kulttuuriyhdistyksen Yöperhosjurtassa. Tapahtumarikkaan illan viimeistelee Flamman perinteinen tulishow Mältinrannassa.

Koko Tapahtumien Yön ohjelma: https://www.teatterikesa.fi/ohjelmisto/tapahtumien-yo/
Tapahtumalista: https://www.teatterikesa.fi/site/assets/files/1642/tapahtumien-yo-tapahtumalista.pdf

OFF Tampere kokoaa yhteen festivaaliviikon oheisnäytökset

OFF Tampere täydentää festivaalin pääohjelmiston tarjontaa esittävän taiteen esityksillä 2.–8.8. Ohjelmiston 28 esitystä ja tapahtumaa tuovat monipuolista esitystaidetta kaupungin teatteritilojen lisäksi puistoihin, ulkoilmanäyttämöille, aukioille sekä museoihin ja ravintoloihin. Luvassa on muun muassa draamaa ja komediaa, musikaaleja, runoutta, musiikkia, sirkusta, improvisaatiota, naamioteatteria sekä mentalismia ja taikuutta.

Yksi OFF-ohjelmiston vetonauloista on 15. kertaa järjestettävä Cirkus Ruska Festival, jonka maksuttomia esityksiä voi seurata Pakkahuoneenaukiolla keskiviikosta sunnuntaihin. Esiintyjinä festivaalilla nähdään Arctic Ensemble, Duo Color Express, Kate ja Pasi, Stina ja Lotta sekä Victor Rubilar. Kaupunkiin rantautuu kahdeksi päiväksi myös Joensuusta saapuva Sirkus Supiainen, joka tuo Eteläpuistoon sirkusta ja konemusiikkia yhdistävän esityksensä Ulkopuolella. OFF-ohjelmiston odotettuihin vierailunäytöksiin lukeutuu myös Anna-Maija Ihanderin & Musta Hurman riemastuttava musikaalirevyy Ebola the Musical.

Sina Kujansuun, Anna Pukkilan ja Jorma Uotisen esittämä Talo Andalusiassa juhlistaa Eeva-Liisa Mannerin sanataidetta ja yhdistää Mannerin runoihin kuviteltuja kohtaamisia Sara Hildénin kanssa. Mannerin 100-vuotisjuhlavuoden esityksiin lukeutuu myös Tukkateatterin runonäytelmä Kamala Kissa ja Katinperän lorut, joka tuo näyttämölle ”vanhoille lapsille” suunnatun pilarunokokoelman loruja ja lyriikkaa.

Lapsille ja lapsenmielisille elämyksiä tarjoavat Finlaysonin alueella esiintyvät ORFFit sekä Särkänniemen Koiramäen oma teatteri. Tampereen Komediateatterissa katsojat viedään salaiseen satuhahmojen lomapaikkaan uutuusnäytelmässä Hotelli Satuhahmo. Improvisaation iloa ohjelmistoon tuo tuttuun tapaan Tampereen Improvisaatioteatteri Snorkkeli, joka huipentaa festivaaliviikon perjantai-illan perinteisellä Kuutamokeikalla Komediateatterin ulkonäyttämöllä.

Lisäksi ohjelmistossa nähdään esityksiä useilta Tampereen alueella toimivilta ammattiteattereilta ja harrastajaryhmiltä.

Koko OFF Tampere -ohjelmisto: https://www.teatterikesa.fi/ohjelmisto/off-tampere/

 

Ohjelmamuutokset mahdollisia. Tapahtumien Yön ja OFF Tampere -ohjelmiston esitykset ja tilaisuudet järjestetään voimassa olevien turvallisuussuositusten mukaisesti.


Tampereen Teatterikesä on Pohjoismaiden suurin ja vanhin teatterifestivaali, joka esittelee kotimaisen teatterin kiinnostavimmat ja ajankohtaisimmat esitykset ja tarjoaa kansainvälisiä huippuvierailuja. Festivaali järjestetään seuraavan kerran 2.–8.8.2021.

www.teatterikesa.fi