01.03.2011

Tanssivirtaa tanssitaiteilija 2011 on Virva Talonen

Alkuviikon ohjelmistossa myös Kyytisen kantaesitys sekä Naisia ja Laukkuja

XIV Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaali järjestetään 12.–17.4.2011. Vuoden 2011 Tanssivirtaa Tanssitaiteilijaksi on valittu koreografi Virva Talonen. Talosen tilausteos festivaalille on liikkeellinen matka, joka tapahtuu ulkona kaupunkiympäristössä Tampereen keskustassa festivaalin jokaisena päivänä.

Talonen käsittelee töissään usein humaaneja teemoja, jotka kumpuavat ympäröivästä yhteiskunnasta. Viimeisimmät teokset ovat käsitelleet mm.
normaaliutta, ajankäyttöä, kierrätystä ja sukulaisuutta. Talosen teoksia on kuvailtu absurdeiksi, joissa huumori ja melankolia vuorottelevat keskenään.

Virva Talosen viimeisimpiä teoksia on Leena ja Pertti (2010 Zodiak, yhteistyö Jenni Koistisen kanssa), Inhabitants (2010 ST Spot, Japani), Poikkeustapauksia – Special Cases (2009 Helsingin Juhlaviikkojen tilausteos), Rush Man Waiting Mind (2008 Zodiak) sekä Second Hand Shop
(2006 Koko Teatteri). Talonen on valmistunut teatterikorkeakoulusta 2005.

Festivaalin avaa tiistaina 12.4. Hällä-näyttämöllä koreografi Teemu Kyytisen kantaesitys Moving Human Diaries. Lähes kahden vuoden mittaisen projektin aikana Kyytinen on videoinut omaa työtään, joka on ollut välillä puhtaasti improvisaatiota, välillä tietoisempaa liikkeen suunnittelua. Jokainen esitys on myös päiväkirjamerkintä, jossa improvisaation ja opetellun liikkeen raja on häivytetty.

Keskiviikkona 13.4. nähdään Marjo Kuuselan koreografia Naisia ja Laukkuja, jonka teemat sivuavat kolmen 1900-luvun alussa eläneen naisen, kuvataiteilija Venny Soldan-Brofeldtin, hänen sisarensa Tillyn ja tanssitaiteilija Maggie Gripenbergin vaiheita. Naisia ja Laukkuja -teoksessa tanssi, puhe, musiikki ja intensiivinen näyttämöllepano muodostavat vahvan kokonaisuuden.

Loppuviikon festivaaliohjelmisto julkistetaan maaliskuun alussa. Moving Human Diaries ja Naisia ja Laukkuja -esitysten liput ovat jo myynnissä Piletissä. Lisäksi tarjolla on 40 euron hintainen festivaalipassi.

ETUSIVU