04.06.2020

Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaali: Tanssiteatteri MD:n syksyn ohjelmistossa tanssiteoksia kaiken ikäisille 

Epävarman kevään jälkeen Tanssiteatteri MD:llä suunnataan katseet tulevaan syksyyn täynnä toivoa. Osa kevään ohjelmistosta on siirretty syksyyn ja ensi kevääseen. Seuraamme viranomaisten ohjeita ja tarvittaessa informoimme vaihtoehtoisista esitystavoista.  

Syksyn ohjelmistossa on monia tanssiteoksia niin aikuisille kuin lapsille. Elokuu aloitetaan Aavevierailla sekä Santeri Sammakon seikkailuilla. Molemmissa teoksissa näkyy Samuli Roinisen käsiala. Aavevieraat on intensiivisen poeettinen näyttämöteos, joka kysyy ihmisen sosiaalisen ja kehollisen evoluution suhdetta tulevaisuuteen. Aavevieraiden 12.8. esityksen jälkeen järjestetään yleisökeskustelu.  Elokuun lopulla Hällä-näyttämöllä vierailee Nostalgia – neljän sammakon vaellus, joka on KokoTeatterin ja MD:n yhteistuotanto. Esityksen on ohjannut tamperelaisille tuttu Ari Numminen. Esiintyjäjoukossa nähdään tamperelaiset MD:n Anniina Kumpuniemi ja muusikko Laura Hänninen. 

Hamlet private tarjoaa syyskuun pimeneviin iltoihin salaperäisen ja henkilökohtaisen kokemuksen. Esitys esitetään yhdelle katsojalle kerrallaan joko virtuaalisesti tai paikan päällä. Perheen pienimmille suunnattu vuorovaikutuksellinen esitys Santeri Sammakon seikkailut jatkaa syyskuussa. Kurkistuksia Tanssivaan Muumilaaksoon nähdään ensimmäistä kertaa Hällä-näyttämöllä. Esitys on Tanssivan Muumilaakson pikkusisarteos, jota on esitetty ympäri Suomea ja maailmaa. Esityksen harjoituksiin pääsee kurkistamaan Avoimien ovien päivän yhteydessä 23.9. Syksyllä 2021 ensi-iltaan valmistuvan Anniina Kumpuniemen Valintoja – Choices -teoksen prosessin eri vaiheista nähdään esitysdemoja syys- ja lokakuussa. 

Joka keväinen Tanssivirtaa Tampereella –nykytanssifestivaali järjestetään tänä vuonna poikkeuksellisesti lokakuussa. Kuusipäiväinen festivaali luo katsauksen kotimaiseen nykytanssiin. Kiinnostavia ja ajankohtaisia esityksiä nähdään mm. Valtteri Raekalliolta, Sara Kovamäeltä ja Jenni-Elina von Baghilta. Festivaaliohjelmistoon voi tutustua festivaalin verkkosivuilla sekä somekanavissa.  Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaali järjestetään 20.-25.10.2020.

Loppuvuosi tarjoaa lapsille iloa ja juhlaa. Marraskuun harmauteen väriä tuo tv:stä tuttu Ystäväni Pikku Pörriäinen, joka Hällä-näyttämöllä muuntautuu tanssin väriloisteeksi. Tanssiva Muumilaakso –teoksen iki-ihanat muumit valloittavat joulukuussa. Ennen esitystä 16.12. vietetään lasten pikkujouluja muumitunnelmissa. 

Syksyn esityksien liput tulevat myyntiin 8.6. Lippupisteelle. 

http://www.tanssivirtaa.net/