11.01.2018

Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaali: Tanssiteatteri MD:n kevät sisältää paljon esityksiä, tanssikursseja, keikkoja ja yleisötyötä

Tanssiteatteri MD:n kevään tapahtumatarjonta on jälleen laaja ja monipuolinen. Hällä-näyttämöllä nähdään keväällä yhteensä 6 eri teosta lapsille, nuorille ja aikuisille sekä koetaan XXI Tanssivirtaa Tampereella –nykytanssifestivaali. Lisäksi MD tarjoaa tanssikursseja, avoimia harjoituksia ja yleisökeskusteluja.

Vuoden avaa vauhdikas ja humoristinen nuorten esitys Mikä **t*n Pikku Prinssi? Tanssia, sarjakuvamaista livepiirtämistä, puhetta ja videota yhdistelevä esitys nähdään Hällä-näyttämöllä viimeistä kertaa 13., 16. ja 17.1. klo 19. Keskiviikkona 17.1. esityksen jälkeen yleisö pääsee keskustelemaan esiintyjien Ville Oinosen ja Petri Sepän kanssa.

Tero Saarisen Loopit-teoksen vuoden ainoat kotiesitykset nähdään tammi-helmikuun vaihteessa ja huhtikuun alussa. Koreografia kuudelle MD:n tanssijalle pureutuu humoristisesti ihmisenä olemisen nurinkurisuuteen ja keskeneräisyyteen.

Uusi lasten esitys Sankari Moilanen ja Eve nähdään Hällä-näyttämöllä helmikuussa. Samuli Roinisen koreografia sai ensi-iltansa marraskuussa 2017 Linnavuoren koululla Nokian Siurossa. Yli 5-vuotiaille suunnatussa värikkäässä esityksessä ystävykset Eve Moilanen, Eveliina Juurivaha ja Kaapo Kaalilaho pohtivat tanssin, tekstin ja laulujen kautta sankaruutta, ystävyyttä ja keinoja pelastaa maailma. Esityksestä järjestetään avoimet harjoitukset 12.2. klo 16-17 ja 21.2. esityksen jälkeen on yleisökeskustelu.

23. maaliskuuta koittaa MD:n ja Tampereen konservatorion ensimmäinen yhteinen esitysilta 3 tulevaisuutta. Esitysillassa nähdään Valtteri Raekallion uusi teos sinä minäsi kanssa sinuiksi, minä sinäni kanssa minuiksi konservatorion tanssinopiskelijoiden tanssimana sekä Anniina Kumpuniemen kahden nykytanssikoreografian Puuttuva pala (2010) ja Täysi (2005) yhteen sulautuma sekä osio Mari Rosendahlin teoksesta Secunda Prattica (2016).

MD:n kevään ohjelmistossa jatkavat myös perheen pienimmille suunnatut esitykset Taikalaatikko ja Santeri Sammakon seikkailut. Lisäksi MD järjestää 21.-27. toukokuuta 21. kertaa Tanssivirtaa Tampereella –nykytanssifestivaalin, jonka ohjelmistossa nähdään nykytanssia kotimaisilta tanssitaiteilijoilta.

MD tarjoaa keväällä myös kaksi tanssikurssia. Talvilomalla järjestettävällä Sankari Moilanen ja Eve –tanssiteatterikurssilla tutustutaan tanssiteatterityön perusteisiin. Kurssille voi osallistua vaikka koko perheen voimin. Maaliskuisella nykytanssinharrastajille suunnatulla kurssilla taas pureudutaan nykytanssiin koreografioiden ja improvisaation kautta.

Kevään aikana Tanssiteatteri MD kiertää teoksillaan ympäri Suomea. Tanssiva Muumilaakso –esitys avaa Kajaani Tanssii –tapahtuman 1.2. ja Sankari Moilanen ja Eve keikkailee Kurussa helmikuussa. Kurkistuksia Tanssivaan Muumilaaksoon taas viihdyttää sipoolaisia ja kuopiolaisia maaliskuussa ja kesäkuussa.

 

www.tanssiteatterimd.fi

www.tanssivirtaa.net

www.facebook.com/TanssiteatteriMD

www.twitter.com/TeatteriMD