21.01.2020

Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaali: Tanssiteatteri MD tuo lavalle liikkeellistä oopperaa ja Tanssivan Muumilaakosn 10-vuotisjuhlintaa

Tanssiteatteri MD:n kevät avataan syksyllä kantaesitetyn Aavevieraat-teoksen esityksillä 16.-24.1. Samuli Roinisen koreografia tuo näyttämölle Kulttuuritoimitus.fi:n vuoden 2019 erinomaisiin nostaman dystopisen ​maailman. Tammikuun esityksissä tanssivat Jonna Aaltonen, syksyn näytöksistä loukkaantumisen vuoksi pois jäänyt Suvi Eloranta, Anniina Kumpuniemi ja Mari Rosendahl. Torstai 16.1. esityksen jälkeen pidetään lisäksi kaikille avoin yleisökeskustelu, johon osallistuu teoksen työryhmä.

Syksyllä alkanut Suomen Kulttuurirahaston ja Svenska Kulturfondenin 3-kauden Taidetestaajat-jakso jatkuu myös keväällä. Kahdeksasluokkalaiset taidetestaajat vierailevat tammi-helmikuussa MD:llä tutustuen Secunda Prattica -teokseen ja sen työpajoihin. Koreografi Mari Rosendahlin, taiteilija Stefan Lindforsin ja säveltäjä Jussi-Pekka Nuton monitaiteellisen nykytanssiteoksen yleisölle avoimet esitykset nähdään 14. ja 15.2.

Ympäri maailmaa kiertänyt ja palkittu Tanssiva Muumilaakso palaa takaisin näyttämölle, sillä on aika juhlistaa teoksen 10-vuotista taivalta. Samuli Roinisen koreografia ja Heikki Mäenpään musiikki sekä Carmela Wagerin puvut ja Sanna Malkavaaran visuaalisuus ovat lumonneet jo yli 220 esityksellä. Tanssiva Muumilaakson neljä esitystä nähdään 20.-22.2.

Samuli Roiniselta nähdään lisäksi maalis- ja huhtikuussa yhdelle katsojalle suunnattuja Hamlet private –esityksiä sekä Santeri Sammakon seikkailut. Hamlet private on Martina Martin luoma konsepti, jossa katsoja saa henkilökohtaisen opastusten Shakespearen Hamletin maailmaan teokseen suunniteltujen Talmeh-korttien avulla. Santeri Sammakon seikkailut taas kutsuu perheen pienimmät tutustumaan eri vuodenaikoihin.

Huhtikuussa luvassa on säveltäjä Alma Mahlerista kertova ja uutta näyttämöilmaisua luova kantaesitys. Teos on yhteistuotanto Tampere Biennalen ja CHANGEnsemblen kanssa. Alma!-liikeooppera on säveltäjä Minna Leinosen, koreografi-ohjaaja Petri Kekonin ja libretisti Hanna Weseliuksen teos laulajille, tanssijoille ja soitinyhtyeelle. Pääosaa, Almaa esittää Tanssiteatteri MD:n tanssija-sopraano Suvi Eloranta.

Lisäksi Ari Nummisen koreografia Nostalgia –neljän sammakon vaellus nähdään 18.4. Hällä-näyttämöllä. Yhteistuotannon ensi-ilta on KokoTeatterissa Helsingissä 5.2. Teoksessa tanssivat Anniina Kumpuniemi, Metsälintu Pahkinen, Anna Veijalainen ja Nina Viitamäki.

Tampereen konservatorio ja Tanssiteatteri MD tekevät tiivistä yhteistyötä. Toukokuun alussa Tanssinopiskelijoiden illoissa nähdään Anniina Kumpuniemen koreografia Love-laav ja Jarkko Mandelinin Throw It In The Water. Teoksissa tanssivat Tampereen konservatorion tanssinopiskelijat.

23. Tanssivirtaa Tampereella –nykytanssifestivaali järjestetään 26.-31.5.2020.