10.01.2019

Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaali: Haaveilua, lempeitä kohtaamisia sekä aisteja kutkuttelevaa iloa Tanssiteatteri MD:n keväässä

Tanssiteatteri MD:n kevätkaudella nähdään laaja kattaus kotimaisen tanssitaiteen helmiä.

Kauden aloittaa Tampereella ensi kertaa nähtävä Hamlet private. Henkilökohtainen, vain yhdelle katsojalle kerrallaan tunnelmallisessa kahvilassa tai baarissa tehtävä esitys on katsoja ja esiintyjän välinen kohtaaminen, jossa pysähdytään Shakespearen Hamletin suurten kysymysten äärelle. Samuli Roininen tulkitsee Hamletin roolin Martina Martin luomassa, ympäri Eurooppaa kiertäneessä konseptissa. Esityksiä on 3.4. saakka.

Tanssiteatteri Minimin Hybrid Momentum esitys vierailee Hällä-näyttämöllä kaksi kertaa 10.1. Ohjelmistoon palaa yleisön suosikki Secunda Prattica, joka on koreografi Mari Rosendahlin, taiteilija Stefan Lindforsin ja säveltäjä Jussi-Pekka Nuton yhdessä luoma huikea moniaistillinen taidematka. Teoksesta on neljä esitystä 19.-27.1.

Kevään kohokohta on ensi-iltateos Suuri harppaus, joka on Teatteri Siperian ja Tanssiteatteri MD:n moniammatillinen ja -taiteellinen yhteistuotanto. Kolmiosainen, eri todellisuuksissa liikkuva näyttämökertomus pohtii, miten sanoittaa ja tavoitella unelmiaan. Teokseen on kerätty materiaalia lukioikäisten nuorten kanssa pidetyistä työpajoista, joissa on pohdittu elämän nivelvaiheessa olevien nuorten haaveiden suuntia. Teoksen ohjaa Piia Peltola (vier.) ja käsikirjoittaa Peltolan lisäksi Teatteri Siperian Marika Heiskanen ja Tuukka Huttunen sekä MD:n Samuli Roininen. Roininen tekee myös teoksen koreografian. Esiintyjinä ovat Marika Heiskanen, Tuukka Huttunen ja Riikka Papunen (Teatteri Siperia), Suvi Eloranta ja Anniina Kumpuniemi (MD) sekä Miro Puranen (vier.). Teoksen ensi-ilta on 23. maaliskuuta 2019 Hällä-näyttämöllä.

Ohjelmistossa jatkavat myös syksyllä ensi-iltansa saaneet Suomen sisällissotaa nykypäivän näkökulmasta käsittelevä Susanna Leinosen koreografia Kenttä ja Alpo Aaltokosken Sisaret, jossa pohditaan yhdessä kulkemisen teemaa. Maaliskuussa esitettävän Kentän parina nähdään SEE | OBEY -tanssielokuva, jonka on ohjannut Jouka Valkama. Sisaret esitetään helmikuussa yhdessä Joona Halosen Tampereen konservatorion tanssin opiskelijoille tekemän koreografian QUIET, PLEASANT AND AIRY kanssa. Toukokuussa Sisaret nähdään yhdessä Aaltokosken aiemman Veljet-koreografian kanssa.

Koko perhettä ohjelmistossa ihastuttavat Ystäväni Pikku Pörriäinen helmikuussa sekä Sankari Moilanen ja Eve toukokuussa. Kummassakin teoksessa pohditaan muun muassa sekä ystävyyden merkitystä että auttamisen tärkeyttä.

Kevätkausi päättyy 21.-26.5. pidettävään 22. Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaaliin, joka esittelee laajan kattauksen ajankohtaisia kotimaisia nykytanssiteoksia. Festivaalin ohjelmisto julkistetaan myöhemmin keväällä.

Katso lisää ja esitysten ajankohdat:

www.tanssiteatterimd.fi

www.facebook.com/TanssiteatteriMD

www.instagram.com/tanssiteatterimd

www.twitter.com/TeatteriMD

www.vimeo.com/tanssiteatterimd