20.03.2013

Tanssivirtaa-nykytanssifestivaalin vuoden tanssitaiteilija on Pauliina Aladin

XVI Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaalin Vuoden Tanssivirtaa Tanssitaiteilija on tänä vuonna tamperelainen freelance tanssija-koreografi Pauliina Aladin. Vuoden Tanssitaiteilija toteuttaa diskotanssia ja sauvakävelyä yhdistävän Tuulipukudisko-tanssiesityksen kaupungille. Aladin on vienyt paljon tanssitaidetta ulos teatteritiloista itsenäisesti sekä mm. vanhusten hoitokoteihin yhdessä Myrskyryhmän kanssa. Tämä oli yksi festivaalin taiteellisen suunnitteluryhmän valintaperusteista.

Aladin on hyvin monipuolinen tanssitaiteilija, hän on avartanut työskentelyään tehden yhteistyöteoksia myös muusikoiden ja kuvataiteilijoiden kanssa. Aladin valmistui tanssinopettajaksi Turun AMK:n taideakatemiasta vuonna 2005. Hän on työskennellyt freelancerina Suomessa, Berliinissä ja New Yorkissa sekä tanssinut mm. Carl Knifin, Petri Kekonin ja Reetta-Kaisa Ileksen teoksissa. Tanssinopettajana Aladin työskentelee parhaillaan Elwa Molin Tanssiin kutsu -tanssikoulussa.

Tanssivirtaa Tanssitaiteilija valittiin tänä vuonna neljättä kertaa. Aikaisempina vuosina kaupungilla liikkuva yleisö on saanut nähdä Katja-Maria Taavitsaisen, Virva Talosen ja Elina Pirisen tanssitaidetta mm. Hämeenkadulla, Keskustorilla ja keskustan liiketiloissa.

Tanssivirtaa-festivaali järjestetään kuudettatoista kertaa 16.–21.4.2013. Festivaalin tuottaa Tanssiteatteri MD ja sen ohjelmiston suunnittelusta vastaa MD:n taiteellinen suunnitteluryhmä: Anniina Kumpuniemi, Anu Castrén, Elina Jakowleva, Samuli Roininen, Mari Rosendahl ja Sulevi Sihvola.

Pauliina Aladinin teoksia Vimeossa: http://vimeo.com/pauliinaaladin

KEVÄT 2013:
Sky Walker ENSI-ILTA 19.3. klo 19

Ohjelmistossa jatkavat:
Ronja Ryövärintytär 14.-18.5.
Taikalaatikko 2.-11.4.
Klaffi 4.-8.5.

XVI Tanssivirtaa-festari 16.-21.4.

Etusivu