16.05.2017

Tanssivirtaa-nykytanssifestivaali alkaa tänään tiistaina 16.5.

Tanssivirtaa Tampereella –nykytanssifestivaalin 20. vuosi starttaa tänään tiistaina 16.5. Festivaali vie tanssitaiteen näyttämön ja valkokankaan kautta kaupunkitilaan ja taidegalleriaan. Festivaalin aisteja herkistävien ja vahvoja tunnelmia luovien näyttämöteosten koreografeja ovat Helena Franzén, Maria Nurmela, Elina Pirinen, Valtteri Raekallio ja Mikko Hyvönen.

Vuoden 2017 Tanssivirtaa Tanssitaiteilija Sonya Lindfors avaa Tanssivirtaa-festivaalin SWAG LESSONS –Happy Landing -esityksellä Avajaisklubilla 16.5. klo 20.30. Kollaasimainen Swag Lessons- leikittelee hiphopin kehollisuudella ja kokemuksellisuudella. Avajaisklubin iltaa jatkaa UrbanApan Nykytanssibattle ja BILEET! dj Mitja Nylundin ja Janne Laurilan johdolla. Nykytanssibatleen osallistuvat Helena Franzén, Lotta Kaarla, Sakari Kinnunen, Samuli Nordberg, Ville Oinonen ja Hanna Pajala-Assefa. Lindforsin SWAG LESSONS – the mixtape jatkaa pitkin festivaaliviikkoa Tampereen keskustassa. Esityksessä tanssivat Akim Bakhtaoui, Veera Malmivaara ja kuusi Tampereen konservatorion tanssiopiskelijaa.

Festivaali tarjoaa lisäksi tanssilyhytelokuvia Hällä-näyttämön pienessä salissa ja Arthouse Cinema Niagarassa. Loikka –tanssielokuvafestivaalin taiteellinen johtaja Kati Kallio ja koreografi Helena Franzén avaavat tiistain 16.5. Tammi & 60secondsdance top 10 –näytöksen Hällässä. Franzénin Tammi -lyhytelokuva saa Suomen ensi-iltansa tiistaina. Näytös esitetään myös torstaina, perjantaina ja lauantaina klo 18.30 ennen illan esitystä. Hällä-näyttämön elokuvanäytöksiin on vapaa pääsy.

Niagarassa nähdään Loikka –tanssielokuvafestivaalin kuratoima tanssilyhytelokuvien näytös Loikka on Tour keskiviikkona 17.5. klo 18.30. Näytöksen lopuksi on yleisökeskustelu Kati Kallion ja Tampereen Elokuvajuhlien edustajan johdolla. Loikka on Tour –näytöksessä kotimaisten huippuelokuvien joukossa on myös kaksi hollantilaista elokuvaa, joiden koreografeina ovat suomalaiset tekijät Cecilia Moisio ’She/Her’ ja Jaakko Toivonen ’Sink or Swim’. Monipuolisessa ohjelmassa nähdään myös kaksi uutuuselokuvaa: Anna Maria Jóakimsdóttir-Hutrin, Maria Saivonsalmen ja Andrius Katinasin yhteistyö ’Through the Supermarket in Five Easy Pieces’ ja Katarina Rädyn, Mia Jaatisen ja Mikko Makkosen ’Blind’ sekä vuonna 2016 ensiesitetty Jukka Rajala-Granstubbin ’NYD’.

Tanssivirtaa-festivaali haluaa myös tarjota yleisölle syvällisemmän sukelluksen nykytanssin maailmaan. Tämän mahdollistaa nykytanssin ensikertalaisille tarjottava tanssiopastus. Uudet nykytanssikatsojat saavat henkilökohtaisen opastuksen illan esitykseen Tampereen Konservatorion tanssiopiskelijoilta. Lisäksi teoksia avataan katsojille esitysten jälkeen suosituissa Jälkilöyly-keskustelussa. Keskusteluihin osallistuu illan esityksen työryhmä.

Festivaali jatkuu sunnuntaihin 21.5. saakka.

www.tanssivirtaa.net

twww.facebook.com/TanssiteatteriMD

www.twitter.com/TeatteriMD