16.02.2016

Tanssivirtaa-festivaalin avajaisnäytöksenä Alpo Aaltokosken Aina joku vie

XIX Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaali raottaa toukokuisen tapahtumansa esirippua. Avajaispäivänä 17. toukokuuta nähdään Alpo Aaltokoski Companyn Aina joku vie. Tampereen Klubilla nähtävä esitys aloittaa 19. Tanssivirtaa-festivaalin ainutlaatuisella nykytanssin ja seuratanssin kohtaamisella. Esitystä on kiitelty me-hengen luomisesta. Klubilla avajaisilta huipentuukin sekahakuun, mutta onneksi seinäruusun rooli on edelleen sallittu.

Kokonaisvaltaisessa tanssi-illassa nähdään sekä intiimiä parikemiaa että tunteellisia sooloja. Alpo Aaltokosken mukaan tanssilavakulttuurissa kiteytyy jotakin hyvin olennaista suomalaisesta elämäntavasta ja ajatusmaailmasta. Tampereella Aaltokosken ikivihreää iskelmäperinnettä ja nykytanssia yhdistelevään koreografiaan taipuvat Johanna Ikola, Ahto Koskitalo, Katja Koukkula, Jouni Majaniemi, Tuovi Rantanen, Esete Sutinen ja Jussi Väänänen.

Alpo Aaltokoski on henkilökohtaisen, kiistattoman korkeatasoisen taiteellisen uransa rinnalla toiminut laaja-alaisesti ja monipuolisesti taiteenalansa parissa mm. koreografian professorina, pedagogina Suomessa ja ulkomailla sekä kulttuuri- ja taidepoliittisena vaikuttajana. Aaltokoski on pitkän ja kunnianhimoisen tanssitaiteilijauransa aikana luonut yli 50 koreografiaa. Aaltokoski on yksi tanssitaiteen valtionpalkinnolla palkitun Nomadi-tuotannon perustajajäsenistä. Hänelle on myös myönnetty Pro Finlandia –mitali vuonna 2013.

Tanssivirtaa Tampereella –nykytanssifestivaali järjestetään 17.-22.5.2016. Festivaalin päänäyttämönä toimii Hällä-näyttämö. Festivaalin ohjelmistossa nähdään kotimaisia nykytanssiesityksiä niin näyttämöllä kuin Tampereen katukuvassakin sekä tanssivideoita.

Avajaisklubin ovet aukeavat klo 18. Aina joku vie –esitys klo 19–20, jonka jälkeen vapaata tanssia ja sekahaku aina 23 saakka.

Avajaisklubin liput 12,50 € tulevat myyntiin 1.3.2016. Lippuja voi ostaa ennakkoon Hällä-näyttämöltä, Hämeenkatu 25 tai Lippupisteen myymälöistä ja verkkokaupasta. Lippuja voi varata jo nyt liput@tanssivirtaa.net tai p. 050 556 6025. Liput ovelta 17.5. klo 18.00 alkaen 17,50 / 12,50 €. Ovelta ostettu alennettu hinta on opiskelijoille, työttömille ja eläkeläisille.

www.tanssiteatterimd.fi

www.tanssivirtaa.net

www.facebook.com/TanssiteatteriMD

www.twitter.com/TeatteriMD