30.05.2018

Tanssivirtaa-festivaali ylitti odotukset ja keräsi yhteen 1148 nykytanssin ystävää

Kauniin ja lämpöisen kesäsään saattelemana nautittiin 21. Tanssivirtaa Tampereella –nykytanssifestivaalin annista 22.-27.5.2018. Festivaalin kokonaiskävijämäärä oli 1148 katsojaa, joka ylitti positiivisesti festivaalijärjestäjä Tanssiteatteri MD:n yleisöodotukset.

Festivaalilla nähtiin viisi kotimaista nykytanssiteosta Alpo Aaltokoskelta, Jouni Järvenpäältä, Susanna Leinoselta, Satu Rinnetmäeltä ja Mika Kalliolta sekä Maria Autiolta, Mia Jaatiselta ja Minna Karttuselta. Nykytanssiesitysten lisäksi ohjelmassa oli Loikka-lyhytelokuvafestivaalin taiteellisen johtajan Kati Kallion kuratoima Loikka on Tour -tanssielokuvien näytös, joka nähtiin Arthouse Cinema Niagarassa. Nykytanssiesitykset Hällä-näyttämöllä ja Loikka on Tour keräsivät yhteensä 551 katsojaa.

Lisäksi festivaali tarjosi ennen illan tanssiesityksiä kaksi eri tanssilyhytelokuvien näytöstä: tanssilyhytelokuvat Sampo Kerolalta, Mikko Kalliselta ja Heidi Miikiltä sekä 60secondsdance TOP10 –minuutin mittaisten tanssilyhytelokuvien kansainvälisen näytöksen. Tanssiesitysten jälkeen taiteilijat ja yleisö kohtasivat Jälkiköyly-keskusteluissa. Keskustelu oli jälleen runsasta ja antoisaa.

Festivaalin aikana vietettiin kaksipäiväinen kiertävä tanssiammattilaisten tapahtuma Kiertoliike, jonka yhteyteen viritettiin Festariklubi Tullikamari Klubille. Festariklubilla esiintyivät suomalais-eurooppalainen tanssiryhmä BAND, runoilija Reetta Pekkanen, dragartisti Teemu Sytelä sekä pop-duo Minä ja Nieminen.

Festivaalin päätöspäivänä sunnuntaina myös Galleria Himmelblau tarjosi tanssia, Tomas Reganin Ihmishavaintoja-näyttelyn yhteydessä esiintyi 5 tanssijaa. Tanssivirtaa-festivaalin ilmaistapahtumat keräsivät yhteensä 597 katsojaa.

22. Tanssivirtaa Tampereella –nykytanssifestivaali järjestetään 21.-26.5.2019. Festivaalin ohjelmiston suunnittelevat Tanssiteatteri MD:n tanssija-koreografit. Tanssivirtaa-festivaalin nykytanssiteosten videohaku vuodelle 2019 on avoinna 17.9.-15.12.2018.

www.tanssivirtaa.net