15.04.2015

Tanssivirtaa-festivaali avaa monipuolisia näkymiä nykytanssiin Tampereella 19.-24.5.

Tanssivirtaa Tampereella –nykytanssifestivaali esittelee 18. kertaa kotimaisen nykytanssin raikkaita uusia kykyjä ja pitkän linjan tanssitaiteilijoiden uusimpia teoksia. Festivaalilla nähdään kuuden päivän aikana tiistaista sunnuntaihin 19.-24.5. monipuolisesti niin ryhmä-, duetto- kuin sooloteoksia Petri Kekonilta, Laura Koistiselta, Teemu Kyytiseltä, Virva Taloselta ja Jeremy Wadeltä sekä Liisa Pentiltä ja Liisa Risulta.

Festivaaliviikko alkaa koreografi Teemu Kyytisen tyylikkäällä teoksella Void, jossa Tanssiryhmä Off/Balancen tanssijat heittäytyvät Kyytiselle ominaiseen voimakkaaseen ja vimmaisesti etenevään liikkeeseen.

Festivaali tuo näyttämölle myös nuoria keväällä valmistuvia tanssin ammattilaisia. Berliinissä vaikuttavan amerikkalaisen Jeremy Waden koreografia Human Resources haastaa hauskalla tavalla yleisön pohtimaan ajan henkeä. Energisesti purkautuva ja yllättävä teos on kahdeksan Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun tanssin maisteriohjelmasta valmistuvan tanssijan opinnäyte.

Kolmen pysäkin kautta -teoskokoelma tarjoaa läpileikkauksen Petri Kekonin urasta. Visuaalisuuden ja vahvan liikekielen lävistämästä tuotannosta nähdään soolo-osiot viime vuosien teoksista Miniatures – ihminen pienoiskoossa (2013), Teon Teesejä (2011) ja Non-Linear -tanssimessu (2014). Soolojen tanssijat ovat Tanja Illukka, Maija Kiviluoto ja Esete Sutinen.

Virva Talosen Vuosirenkaat rakentuu keskustelun ja liikkeen ympärille. Viisi eri luonnetta, historiaa ja näkökulmaa teokseen tuovat eri vuosikymmenillä syntyneet tanssijat Marjo Kuusela, Arja Raatikainen, Riikka Räsänen, Heidi Masalin ja Unna Kitti. Tampereella Arja Raatikaisen tilalla esiintyy Virva Talonen.

Laura Koistisen esityksen tekemistä luotaavassa Speaking of  -teoksessa tanssija Vera Tegelman tulkitsee taitavasti eri olemisen ja ilmaisun tasoja.

Festivaali huipentuu Suomen tunnetuimpiin nykytanssikoreografeihin kuuluvien Liisa Pentin ja Liisa Risun duettoon Liisas danst Rosas. Teos on räävitön ja hauras kunnianosoitus omille kehoille, niiden villille viisaudelle ja muistoille.

Näyttämöteokset esitetään Tanssiteatteri MD:n Hällä-näyttämöllä, Hämeenkatu 25:ssä. Tanssivirtaa-festivaali järjestää myös mainiosti festivaalitunnelmaan virittävän Avajaisklubin Tampereen Klubilla tiistai-iltana ja Päätösbileet Ravintola Telakalla kruunaavat festivaalin sunnuntaina. Festivaalin muu ohjelmisto julkistetaan myöhemmin huhtikuussa.

Tanssivirtaa-ohjelmiston ovat koonneet Tanssiteatteri MD:n tanssija-koreografit Suvi Eloranta, Elina Jakowleva, Anniina Kumpuniemi, Samuli Roininen ja Mari Rosendahl.

 

XVIII Tanssivirtaa Tampereella –nykytanssifestivaalin ohjelma:

Ti 19.5.
klo 19 Teemu Kyytinen: Void
klo 20–23 Avajaisklubi, Klubi

Ke 20.5.
klo 19 Jeremy Wade: Human Resources

To 21.5.
klo 19 Petri Kekoni: Kolmen pysäkin kautta

Pe 22.5.
klo 19 Virva Talonen: Vuosirenkaat

La 23.5.
klo 17 Laura Koistinen: Speaking of

Su 24.5.
klo 17 Liisa Pentti ja Liisa Risu: Liisas danst Rosas
klo 19–23 Päätösbileet, Ravintola Telakka

 

Muutokset mahdollisia

Liput 18 / 15 / 10 €
Festivaalipassi 39 €. Festivaalipassilla pääsy kaikkiin festivaalin esityksiin ja tapahtumiin.

liput@tanssivirtaa.net tai p. 050 556 6025 tai www.lippu.fi

Hällä-näyttämö, Hämeenkatu 25, 33200 Tampere
www.tanssivirtaa.net