21.05.2019

Tanssivirtaa-festivaali alkaa – tarjolla paljon myös ilmaisohjelmaa

Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaalia vietetään jo 22. kerran. Festivaalilla nähdään kuusi ajankohtaista, huipputekijöiden näyttämöteosta. Lisäksi festivaali tarjoaa paljon ilmaisohjelmaa. Ohjelmisto teemoittuu kehon rajojen venyttämisen ja muodonmuutosten mahdollisuuksiin sekä luo katsojilleen erilaisia tulevaisuusnäkyjä.

Festivaalin avaa skotlantilaisen koreografi Tony Millsin sooloteos, joka irrottaa breikkaajan normaalista ympäristöstään ja tuo tämän hieman vinksahtaneella tavalla Tampereen katukuvaan.

Esitys nähdään huomenna tiistaina 21.5. klo 14 Keskustorin suihkulähteellä, klo 15 Tammerkosken rannalla Tampereen Teatterin takana olevan penkin luona ja klo 16 Vuolteentorilla Verkarannan vieressä olevilla portailla. Lisäksi la 25.5. ja su 26.5. nähdään Tonyn Tampereen konservatorion tanssin opiskelijoille suunnittelema koreografinen tehtävä klo 15.45 ja klo 16.15 Tonyn soolo koskenrannassa.

Tanssivirtaa-taiteilijaksi valitun tanssi- ja yhteisötaiteilija Riina Hannukselan teos Walk Me Talk Me nähdään niin ikään Tampereen katukuvassa päivittäin festivaalin ajan.  Se on esityksellinen kävelyteos yhdelle tai kahdelle katsojalle kerrallaan. Walk Me Talk Me tutkii julkista tilaa ja sitä, mitä siellä yleensä tehdään ja mitä siellä ei tehdä. Teoksessa liikutaan yhdessä sattumanvaraista reittiä kaupunkitilassa. Tarkat esitysajat ja paikkavarauksen ohjeet löytyvät festivaalin verkkosivuilta www.tanssivirtaa.net.

Lisäksi päivittäin ennen illan näyttämöteosta Hällä-näyttämöllä nähdään elokuvanäytös, johon on valittu tuoreita kotimaisten tekijöiden tanssilyhytelokuvia. Elokuvissa luodaan visuaalisia mielentiloja ja todistetaan sanattomien kohtaamisten voima.

Sekä Tony Millsin että Riina Hannukselan esityksiin ja elokuvanäytöksiin on vapaa pääsy.

Ohjelmistovalinnat on tehnyt festivaalin taiteellinen johtoryhmä, jonka muodostavat Tanssiteatteri MD:n vakituiset tanssija-koreografit. Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaali on järjestetty jo vuodesta 1997.

Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaali järjestetään 21.-26.5.2019.