26.03.2010

TanssiteatteriMD:n Tanssiva Muumilaakso maailman ensimmäinen nykytanssitulkinta Muumitarinoista

Torstaina 8.4.2010 klo 18.30 ensi-iltansa saava Tanssiteatteri MD:n koko perheen teos Tanssiva Muumilaakso tulkitsee ensimmäistä kertaa maailmassa Tove Janssonin tarinoita nykytanssin keinoin.

Tanssiva Muumilaakso on Tove Janssonin Näkymätön lapsi ja muita kertomuksia -kirjaan pohjautuva koko perheen tanssiteatteriseikkailu, joka alkaa kun Nuuskamuikkunen etsii kadonnutta kevätsäveltään. Etsimisen, oppimisen ja elämän pienten ja suurten ihmeellisyyksien yhdessä kokemisen teemat risteilevät koreografiassa, jossa kroolataan, tassutellaan ja valssataan koko MD:n voimin. Viisi tanssijaa herättää henkiin kymmenen muumihahmoa, mukaan lukien koko muumiperheen, Vilijonkan, Pikku Myyn ja Nuuskamuikkusen.

Teoksen koreografia on Samuli Roinisen, joka on tutkinut hartaasti eri hahmoille ominaista tapaa liikkua. Mukaansatempaavan musiikin esitykseen on säveltänyt jo yli 20 vuotta muumisävellyksiä tehnyt Heikki Mäenpää, joka toimii myös teoksen vastaavana tuottajana.

Tove Janssonin alkuperäiskuvituksista inspiraationsa saaneen teoksen kuvankauniista visuaalisuudesta vastaavat skenografi Carmela Wager, videosuunnittelija Sanna Malkavaara ja MD:n valosuunnittelija Sari Mayer. Teknisenä asiantuntijana on toiminut Panu Raninen.

Esityksessä tanssivat Anu Castren/Anniina Kumpuniemi, Suvi Eloranta, Mikko Heino, Sara Kovamäki ja Samuli Roininen.

Ainutlaatuinen kurkistus koreografiseen prosessiin löytyy Tanssivan Muumilaakson blogista, jossa työryhmä koreografi Samuli Roinisen johdolla kuvailee ja pohdiskelee teoksen tematiikkaa ja valmistumisvaiheita.

Yhteistyökumppaneita teoksen valmistumisessa ovat EPSON, Oy Moomin Characters Ltd, Tampereen taidemuseon Muumilaakso, Harjula Production Oy sekä Muumien ystävät Myy ry.

Tanssiva Muumilaakso -teos liittyy Suomen kulttuuriohjelman Dancing Moominvalley Shanghai EXPO -hankkeeseen. Dancing Moominvalley -hankkeen alta löytyy paitsi Tanssiteatteri MD:n nykytanssiteos, myös mm. Tampereen taidemuseon Muumilaakson samanniminen teemanäyttely, konsertteja, luentoja ja paljon muuta.

Tanssiteatteri MD järjestää myös Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaalin 20.-25.4.2010.

http://dancingmoominvalley.blogspot.com/