01.04.2009

Tanssiteatteri MD:ssä syksyllä 2009 kotimaisen tanssimusikaalin kantaesitys

Tanssiteatteri MD:ssä saa syksyllä 2009 ensi-iltansa tuore tanssimusikaali ROAD. Elokuvasta Thelma ja Louise inspiroitunut, mutta täysin uusi musikaali sijoittuu 2000-luvun Suomeen, jossa kaksi naista löytää itsensä yllättävän samankaltaisista tunnelmista kuin elokuvalliset esikuvansa. ROAD-musikaalissa kuullaan laaja valikoima kotimaista pop- ja rockmusiikkia 2000-luvulta.

Musikaalin tekijät ovat samat kuin Tanssiteatteri MD:n vuoden 2004 huippusuositussa Moulin Rouge –tanssimusikaalissa. Käsikirjoitus ja musikkivalinnat ovat Janne Mäkelän, ohjaus, lavastussuunnittelu taas Elina Jakowlevan. Koreografia on Tanssiteatteri MD:n omaa käsialaa.
Musikaalin puvustaa Elina Vättö. Neljän hengen orkesterin kapellimestarina toimii lahjakas muusikko Eeva Kontu.

Musikaalissa vierailee kaksi huippulaulajaa. Melankolisen romanttisista lauluistaan tunnettu tamperelaismuusikko Ville Leinonen tekee ROAD-musikaalissa ensimmäisen tanssiteatteriroolinsa. Aikakone-yhtyeestä tuttu laulaja Saija ”Sani” Aartela on nähty aikaisemmin mm. Tampereen Teatterin Cabaret-musikaalissa. ROAD-musikaalin matkaajina nähdään Tanssiteatteri MD:n Anniina Kumpuniemi ja Suvi Eloranta.

Tanssiteatteri MD:n omien tanssijoiden lisäksi musikaalissa vuorottelee tanssivana kuorona kokonainen vuosikurssi Tampereen konservatorion kansantanssin koulutusohjelmasta.

ROAD –tanssimusikaalin ensi-ilta on Hällä-näyttämöllä keskiviikkona
28.10.2009 klo 19. Esitykset jatkuvat joulukuulle. Liput tulevat myyntiin Lippupisteessä ja Piletissä toukokuun alussa.

Tanssiteatteri MD järjestää myös Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaalin 21.-24.4.2009.