14.01.2014

Tanssiteatteri MD:ssä luodaan kevätkaudella uusia lasten teoksia ja vietetään Tove Janssonin 100. juhlavuotta

Tanssiteatteri MD:n kevään ohjelmistossa nähdään yhteensä 31 nykytanssiesitystä aikuisille ja lapsille sekä XVII Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaali.

Ohjelmistossa jatkavat syksyllä huikean hienon vastaanoton niin kriitikoilta kuin yleisöltäkin saaneet Ari Nummisen ja Jouni Kaipaisen ihmisluonnon ristiriitaisuuteen ja huomionkipeyteen sukeltava Triumfi sekä Sulevi Sihvolan koskettava ja herkkä soolo Sebastian. Myös Anniina Kumpuniemen koko perheen koreografiat Ronja Ryövärintytär ja Taikalaatikko jatkavat ohjelmistossa helmi- ja huhtikuussa.

Tanssiteatteri MD osallistuu Tove Janssonin syntymän 100-vuotisjuhlavuoteen Samuli Roinisen ja Heikki Mäenpään Tanssivan Muumilaakson ja sen pikkusiskon Kurkistuksia Tanssivaan Muumilaaksoon -teoksen esityksillä Hällässä helmikuussa sekä kiertueilla Porvoossa ja Oulussa. Juhlinta jatkuu läpi kesän esityksillä Viikinsaaressa ja jälleen syksyllä Hällä-näyttämöllä.

Kevätkauden kantaesitys on koreografi Mari Rosendahlin 2.5. ensi-iltaan valmistuva taianomainen Pieni lelukauppa, joka herättää lelut mielikuvitukselliseen seikkailuun. Pieni lelukauppa -teoksen vanhanajan leluhahmoina tanssivat Anu Castrén ja Sulevi Sihvola. Kevään päättää huhtikuulta toukokuulle siirretty kotimaisen nykytanssin katselmus Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaali 20.–25.5. Festivaalin ohjelmisto julkistetaan maaliskuussa.

Mari Rosendahl valmistaa kevään lopulla myös hulvattoman katuteatteriesityksen lapsille. Tupla pulma (Double Trouble) -esityksen hassun hauska poliisikaksikko Bob ja Bobbiina harjoittelevat kaupungilla kevyen liikenteenohjausta kevätauringon jo lämmittäessä. Elokuussa ensi-iltansa saavan Tupla pulman roolihahmoissa nähdään niin ikään Anu Castrén ja Sulevi Sihvola.

www.tanssiteatterimd.fi