05.05.2009

Tanssiteatteri MD:ssä kaksi vierailua toukokuussa

Tanssiteatteri MD:n toukokuu huipentuu kahteen mielenkiintoiseen vierailuun. Vanemuine-teatterista Tartosta saapuu Sasha Pepeljajevin koreografia Sigmund & Freud ja Samuli Roininen tuo Hällä-näyttämölle koreografiansa Valkoisen suorakulmion rakastavaiset.

Sigmund & Freud -teoksessa emme näe henkilöä nimeltä Sigmund Freud, vaan teos heijastelee hänen ajatuksiaan ja teorioitaan. Unessa Freud tanssii, kuvaa itseään filmille ja pelaa interaktiivisia pelejä vaimojensa, rakastettujensa ja lastensa kanssa. Osittain improvisoitu ja monitasoinen teos sukeltaa uniin ja näyttämöllä nähdään sekä tanssijoita, jotka näyttelevät että näyttelijöitä, jotka tanssivat. Wolfgang Amadeus Mozartin ja Johann Strauss nuoremman musiikki johdattaa katsojan unimaailmaan, jossa Freud itse on ehkä saattanut jopa kloonata itsensä. Syksyllä 2007 kantaesitetty Sigmund & Freud -teos nähdään Hällä-näyttämöllä kaksi kertaa, perjantaina 22.5. ja lauantaina 23.5. klo 19.

Samuli Roinisen ohjaama ja koreografioima Valkoisen suorakulmion rakastavaiset on Ulrikan ja Yksinäisen runoilijan tarina ihmisen kyvystä ja rajoituksista ymmärtää omaa elämää. Se on Tuomas Timosen Oodi rakkaudelle -runokokoelman (Teos 2007) pohjalta käsikirjoitettu, runoutta ja tanssia yhdistävä mustan huumorin värittämä teos miehestä, joka muistinsa menettäneenä palaa kotiin ja huomaa vaimonsa kuolleen. Menneisyydestään mies ei muista kuin lukemansa, siteeraamansa tekstit. Kaikki mikä on ollut itse koettua on kadonnut. Teoksessa tanssivat Samuli Roininen ja Jonna Aaltonen. Maaliskuussa 2009 Turussa kantaesitettyä teosta esitetään Hällä-näyttämöllä kaksi kertaa, torstaina 28.5. ja perjantaina 29.5. klo 19.

Molempien vierailujen liput 14 / 10 euroa, liput ovat myynnissä Piletissä www.piletti.fi sekä Tanssiteatteri MD:ssä 03 3392 6600 tai liput@tanssiteatterimd.fi

Tanssiteatteri MD järjestää myös Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaalin.

Etusivu