23.04.2009

Tanssiteatteri MD:n Lemminkäinen vierailee Tartossa 15.-16.5.2009

Tanssin päivän kunniaksi avoimet ovet harjoituksiin

Tanssiteatteri MD:n Lemminkäinen vierailee Tartossa, Vanemuine-teatterissa Suomi-päivien yhteydessä. Samuli Roinisen koreografiaa esitetään Vanemuinen Sadamateatterissa kaksi kertaa, perjantaina 15.5. ja lauantaina 16.5. klo 19. Tämänvuotiset Suomi-päivät ovat järjestyksessä jo yhdeksännet Virossa. Pääjärjestäjinä toimivat Suomen suurlähetystö ja Suomen Viron-instituutti

Kalevalan hahmosta innoituksensa saanut teos yhdistää kalevalaisen runomitan ja nykytanssin herkäksi ja vahvaksi kertomukseksi ihmisen halusta uusiutua ja kykenemättömyydestä muutokseen. Kertomus tarttuu suomalaiseen kansanrunouteen, sen rytmiin ja mielenliikutuksiin, joihin Tanssiteatteri MD:n esiintyjät heittäytyvät koko arsenaalillaan: tanssien, laulaen ja lausuen.

Tarton vierailulla Mari Rosendahlin roolin tanssii Tanssiteatteri MD:n kevään ensi-illassa Viritetyssäkin vieraillut tanssi- ja mediataiteilija Outi Yli-Viikari. Muissa rooleissa nähdään Suvi Eloranta, Elina Jakowleva, Anniina Kumpuniemi, Ville Oinonen ja Samuli Roininen.

Kansainvälisenä Tanssin päivänä, keskiviikkona 29.4. järjestetään Hällä-näyttämöllä klo 12 Lemminkäisen avoin läpimeno, johon yleisöllä ja tiedotusvälineillä on vapaa pääsy.

Tanssiteatteri MD järjestää myös Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaalin 21.-26.4.2009.

http://www.tanssteatterimd.fi