02.02.2009

Tanssiteatteri MD:n Kultainen kattila vie breakdancen siivin koko perheen jännittävään seikkailuun

Tiistaina helmikuun 10. päivä klo 18.30 saa Tanssiteatteri MD:n Hällä-näyttämöllä ensiesityksensä katutanssista liikemateriaalinsa ammentava koko perheen teos Kultainen kattila. Teoksen koreografiasta ja tanssista vastaavat Tanssiteatteri MD:ssä kaudella 2008/2009 siviilipalvelustaan suorittavat breakdance-taiturit Mikko Makkonen ja Jimi Kettunen.

Kultaisesta kattilasta saadaan nauttia helmikuussa yhdeksän ja toukokuussa kahdeksan esityksen verran. Erityisesti päiväkoti- ja koululaisryhmille suunnattuja aamuesityksiä on runsaasti.

Kultainen kattila on raikkaan musikaalinen ja rytmikäs tanssiesitys. Kahden kokin pientä, mutta korkeatasoista gourmet-ravintolaa uhkaa maineen menetys, kun virallinen Macholin-tarkastaja päättää poistaa yhden ravintolan neljästä tähdestä. Mystinen taru vastustamattomat makumaailmat loihtivasta kultaisesta kattilasta houkuttaa kokit jännittävään jäljitysseikkailuun. Breakdance kohtaa teoksessa raikkaalla tavalla tanssiteatterin.

Jimi Kettunen (s. 1987) ja Mikko Makkonen (s. 1988) ovat saavuttaneet nuoresta iästään huolimatta lukuisia breakdancen Suomen ja Euroopan mestaruuksia. Lisäksi molemmilla on jo usean vuoden kokemus breakdancen opettamisesta. Lapsesta saakka toisensa tunteneille ja esiintyjinä kokeneille kavereille Kultainen kattila on ensimmäinen yhdessä tehty tanssiteatteriesitys.

Esityksen iloisen lavastuksen on suunnitellut ja toteuttanut Tanssiteatteri MD:ssä vieraileva Kari Kiiskilä, jonka taidokkaita lavastuksia on nähty mm. Pyynikin kesäteatterissa. Äänisuunnittelusta vastaa Matias Palo ja valosuunnittelusta Sari Mayer.

Tanssiteatteri MD järjestää myös Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaalin 21.-26.4.2009.

www.tanssiteatterimd.fi/tanssivirtaa