10.02.2010

Tanssiteatteri MD:n kevään ensimmäinen kantaesitys on MF Off The Record

Helmikuun 13. päivä kantaesityksensä saa MD off the record. Esitys koostuu Tanssiteatteri MD:n koreografien luomista neljästä itsenäisestä osasta. Ilta on syntynyt tanssiteatterin sivutuotantona talon tanssija-koreografien intohimon palosta kehittää omaa koreografista kädenjälkeään. Resurssien rajallisuus on tuottanut kekseliäisyyttä ja kunnianhimoisen omaäänistä taideilmaisua. Teokset luovat ajankohtaista, kokeellista ja persoonallista näkökulmaa nykytanssiin.

Mikko Heinon teos Vid sidan av on soolokoreografia Suvi Elorannalle. Teos tarkastelee hetkiä, jolloin yritämme katsoa itseämme itsemme ulkopuolelta. Vid sidan av on syksystä 2009 taloon kiinnitetyn Heinon esikoiskoreografia Tanssiteatteri MD:lle. Lavastuksena nähtävän taustakankaan on suunnitellut ja toteuttanut Aalto-yliopiston taideteollisessa korkeakoulussa opiskeleva Marjaana Tanttu.

Samuli Roinisen soolokoreografia Loose Ends hollantilaisten nykysäveltäjien Ron Fordin ja Robin de Raaffin musiikkiin on ennen kaikkea katsomaan ja kuulemaan herkistävä teos. Se on väkevä runokuva ihmisen päättelemättömistä muistoista ja keskeneräisyydestä.

Anniina Kumpuniemen teoksessa Puuttuva pala tanssivat Mikko Heino, Suvi Eloranta ja Anniina Kumpuniemi. Teoksen inspiraationa on jazzmusiikki, ranskalaiset uuden aallon elokuvat, laatikollinen vanhoja c-kasetteja, vinyylilevysoitin. Luvassa on liikkeellistä ihmettelyä inhimillisestä vaillinaisuuden tunteesta. Koreografille keskeiset kosketuksen, kohtaamisen ja kontaktin teemat ovat vahvasti läsnä Puuttuvassa palassa.

Teos on lisäksi osa Kumpuniemen useamman teoksen mittaista tutkimusmatkaa erilaisista tavoista kohdata yleisö. Puuttuvassa palassa kuusi katsojaa pääsee jokaisessa esityksessä seuraamaan teosta paraatipaikalta, näyttämöltä. Näyttämöpaikkoja voi varata ennakkoon sähköpostitse tiedotus@tanssiteatterimd.fi ja vapaat paikat arvotaan esityksen väliajalla halukkaiden kesken.

Neljäntenä osana esityksen väliajalla nähdään Anniina Kumpuniemen kauneuden kaipuuta tutkiva videoteos Hehku, johon äänimaiseman on luonut tamperelaismuusikko Ville Leinonen. Videota voi seurata mukavasti Hällä-näyttämön aulassa tamperelaisen Pisama Designin matoilla.

Runsas kevätohjelmisto

Tanssiteatteri MD:n seuraava ensi-ilta on Tanssiva Muumilaakso 8.4.2010. Tove Janssonin Näkymätön lapsi ja muita kertomuksia –kirjaan perustuva koko perheen teos tuo Hällä-näyttämölle rakastetuimmat muumihahmot ja –tarinat nykytanssin keinoin. Teoksen koreografi on Samuli Roininen ja säveltäjä Heikki Mäenpää. Tanssiva Muumilaakso on osana Shanghain 2010 maailmannäyttelyn Suomen kulttuuriohjelman Dancing Moominvalley Shanghai EXPO Moomin Cluster -hanketta sekä Cultural Bridges 2010 -kulttuuriviennin hankevalmistelua.

Lisäksi Tanssiteatteri MD:n kevätohjelmistossa nähdään vielä sooloteokset Voimatus ja Unensieppari sekä kauniin nostalginen Rafael, joka vierailee kesäkuussa Ruhrfestspiele Fringe -festivaalilla Saksan Recklinghausenissa. XIII Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaali tuo ajankohtaisia nykytanssin teoksia kaupungille jälleen 20.–25.4.2010. Tanssivirtaa-kantaesityksenä festivaalilla nähdään 20.4. Petri Kekonin Tilan taju-teos. Muu ohjelmisto julkistetaan maaliskuussa.

Etusivu