28.01.2011

Tanssiteatteri MD:n ja Teatteri Telakan yhteistyövuosi 2011

Tanssiteatteri MD ja Teatteri Telakka viettävät vuonna 2011 yhteistyövuotta. Kaksi valtavirran ulkopuolella kulkevaa tamperelaista teatteria on huomannut yleisöpohjassaan samankaltaisuutta ja siksi suositteleekin nyt toisiaan. Yhteistyö käynnistyi tammikuussa lippusuosituksella, jossa yhden teatterin pääsylipulla saa toisen teatterin peruslipusta kahden euron alennuksen.

Vuodesta 1997 toiminut Tanssiteatteri MD tuottaa vuosittain kahdesta kolmeen omaa kantaesitystä, joista yksi on vierailevan koreografin tai ohjaajan käsialaa. Keväisin MD tuottaa Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaalin, joka tuo kotimaisen nykytanssin kiinnostavimmat teokset ja tekijät kaupunkiin.
Vuonna 1997 tanssiteatterit Mobita (1972) ja Dansco (1988) yhdistyivät hallinnollisesti ja ensimmäinen alusta alkaen yhteinen tuotanto toteutettiin keväällä 1998.Tanssiteatteri MD tuottaa vuosittain noin 80 esitystä kotinäyttämöllä sekä 20 esitystä kiertueella. Valtion ja Tampereen kaupungin säännöllistä tukea nauttivassa Tanssiteatteri MD:ssä työskentelee vuonna 2011 vakinaisesti yksitoista henkilöä.

Teatteri Telakalla toteutetaan vuodessa 2-3 omaa tuotantoa. Lisäksi teatterissa vierailee vuosittain lukuisia taiteilijoita ja ryhmiä.

Teatteri Telakka juhlii tänä vuonna 15-vuotistaivaltaan Juha Luukkosen ohjaamalla ja käsikirjoittamalla näytelmällä. Ensi-ilta on toukokuussa.

Tanssiteatteri MD järjestää myös Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaalin 12.-17.4.2011.

Etusivu