20.12.2016

Tanssiteatteri MD järjesti yhteensä 158 tapahtumaa vuonna 2016

Vuonna 2016 Tanssiteatteri MD:n vuosi oli kaiken kaikkiaan hyvin tasapainoinen ja työntäyteinen. Sen 158 eri esitystä ja tapahtumaa keräsivät yhteensä 8 785 katsojaa. Vuoden 2016 aikana Tanssiteatteri MD:n 81 esityksessä kotinäyttämöllä kävi 4 781 katsojaa.

Tanssiteatteri MD:n ohjelmistossa nähtiin Samuli Roinisen kolme teosta Arabian jänis –ooppera,  Tanssiva Muumilaakso ja Santeri Sammakon seikkailut sekä Mari Rosendahlin Pieni lelukauppa, joka oli myös osa Tampereen kaupungin Taidekaari-kulttuurikasvatusohjelmaa. Aikuisyleisöä hellittiin Tommi Kitin Hyppy-esityksillä keväällä ja nuorisolle suunnattu Elina Jakowlevan ohjaus ja koreografia Mikä **t*n Pikku Prinssi? jatkoi suosituilla esityksillään keväällä ja syksyllä.

Vuoden kruunasi koreografi Mari Rosendahlin, muotoilija Stefan Lindforsin ja säveltäjä Jussi-Pekka Nuton yhteistyöteoksen Secunda Prattican ensi-ilta 22.10. Kolminäytöksinen partituuri viidelle tanssijalle ja yhdelle höönteiselle oli samalla lähtölaukaus Tanssiteatteri MD:n 20. juhlavuodelle 2017.

Kotiesitysten lisäksi MD:ltä nähtiin keikoilla 7 eri teosta ympäri Suomea ja ulkomailla. Santeri Sammakon seikkailut kiersi 11 Nokian päiväkodissa marras-joulukuussa Nokian Kulttuuripolku-hankkeen tiimoilta. Santeri Sammakon matka Nokialla jatkuu myös keväällä 2017. Marraskuussa Tanssiva Muumilaakso ja sen pikkusisarteos Kurkistuksia Tanssivaan Muumilaaksoon vierailivat Ruotsissa. Muita keikkailevia teoksia olivat Arabian jänis, Pieni lelukauppa, Hyppy ja Taikalaatikko. MD:n 35 kiertue-esitystä keräsivät yhteensä 3 136 katsojaa.

Tänä vuonna Tanssiteatteri MD teki yhteistyötä myös Tampereen Oopperan kanssa, kun Mari Rosendahl valmisti koreografian Kari Heiskasen ohjaamaan Kohtalon Voima –oopperaan Tampere-talossa helmikuussa.

MD järjesti esitystoimintansa lisäksi jopa 30 yleisötyötapahtumaa. Yleisötyötapahtumiin kuuluivat muun muassa Secunda Prattican avoimet harjoitukset, Tanssivirtaa-festivaalin Jälkilöyly-taiteilijatapaamiset sekä MD:n tanssija-koreografien vetämät nykytanssikurssit ja Tero Saarisen tekniikka- ja repertoaariworkshop.

Tanssiteatteri MD:n järjesti 19. Tanssivirtaa Tampereella –nykytanssifestivaalin 17.-22. toukokuuta.  Sen tiivis ja intensiivinen nykytanssiohjelmisto herätti paljon keskustelua ja keräsi yhteensä 681 katsojaa.