21.03.2012

Tanssipidot 2012 Tampere – kansainvälisiä vieraita Petroskoista Mumbaihin

Tanssipitojen ohjelma on valmis, ja tästä eivät pidot parane. Suomalaisvirolainen kansantanssi- ja musiikkitapahtuma Tanssipidot 2012 järjestetään Tampereella 13.–17.6. Suomen ja Viron lisäksi esiintyjiä tulee Tšekistä, Unkarista ja Venäjältä. Kaukaisin kansainvälinen vieras saapuu Intian Mumbaista.

Värikkäät Tanssipidot levittäytyvät ympäri Tamperetta. Tanssipitotorilla on yleisölle maksutonta ohjelmaa päivittäin ja myynnissä on suomalaisia ja virolaisia käsitöitä. Tanssitupia, klubeja ja konsertteja on tarjolla koko festivaaliviikon ajan aamusta yömyöhään. Päätapahtumapaikkoina ovat Keskustori, Tampere Areena ja Tullikamarin Pakkahuone.

Ensimmäisenä päivänä 13.6. kansainväliset tanssiryhmät valtaavat Viikinsaaren ja Tullikamarin Pakkahuoneella alkavat Lasten ja nuorten kansantanssiryhmien katselmukset. Torstain kohokohta on Tampere Areenalla kansanmusiikkiyhtye Hehkumon ja tanssin ammattilaisista koostuvan tanssiteatteri Tsuumin yhteinen konsertti, jossa päivitetään perinnettä.
Ilta jatkuu Club for folkilla Bill Hota & The Pulversin tahdissa.

Perjantain Se om menoks! -konsertissa päästetään irti Viron Tarvanpää Seltsi vilistlasrühm sekä tamperelainen Sorokoska ja Hannat ja Heikit Hollolasta. Illan klubilla on paremman sortin folkkibileet, jossa on mukana mm. Pohjoismaiden pelimannimestari Hohka. Lauantaina illan odotettu esiintyjä on intohimolla ja ilolla tanssiin heittäytyvä vuoden kansantanssiyhtye Tahdittomat Jokioisilta. Myöhäisillan klubitunnelmissa kuullaan mm. Etno Emmalla palkittua Freijaa.

Tanssipidot huipentuvat sunnuntaina 17.6. Tampereen Ratinan stadionilla suomalaisten ja virolaisten yhdessä esittämään Velisinfoniaan. Viiden tuhannen tanssijan esittämä tanssiteos on kahden nuoren miehen tarina ryyditettynä ihanilla naisilla, saunalla, sisulla ja tangolla. Velisinfonian keulakuvina tanssivat miehisyyden symboleiksi valitut virolainen Kalev (Ants Kari) ja suomalainen Kalevi (Eero Hietanen). Koreografiasta vastaa Petri Kauppinen.

”Ei pidot parane, ellei väki vähene” sanotaan, mutta Tanssipidoissa asia on tasan päinvastoin. Mitä enemmän tanssijoita, soittajia ja laulajia tulee kekkereihin, sen mahtavampi on meininki. Tavoitteena on luoda nautittava folkloren juhla, joka jättää oman askelmerkkinsä tanssin kenttään.

Tervetuloa pitoihin! Tanssipidot 2012 Tampere 13. –17.6.
Tere tulemast! Soome-Eesti Tanstupidu Tampere 13.–17.6.2012

Etusivu