18.06.2012

Tanssipidot 2012 Tampere huipentui Velisinfoniaan

Tapahtuman kokonaiskatsojamäärä 50 000

Tanssipidot 2012 Tampere huipentui sunnuntaina 17.6. Ratinan stadionilla suurimpaan Suomessa nähtyyn tanssiteokseen, Velisinfoniaan. Lähes 5000 suomalaisen ja virolaisen tanssijan yhdessä esittämä tanssiteos oli folkloren upea voimannäyttö. Velisinfonian konseptista ja koreografioista vastaavat taiteelliset johtajat Petri Kauppinen Suomesta ja Kalev Järvela Virosta. Heidän lisäkseen mukana oli koreografeja, muusikoita ja laulajia sekä Suomesta että Virosta. Musiikin sovitus ja sävellykset olivat Jari Komulaisen. Teoksen lavastuksesta ja visualisoinnista vastasi Minna Kauhanen.

Myös tapahtuman suojelijat Suomen Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö ja Viron Tasavallan presidentti Toomas Hendrik Ilves kunnioittivat Tanssipitoja läsnäolollaan.

Suomalaisvirolaisen kansantanssin ja -musiikin suurtapahtumaan osallistui kansainvälisiä vieraita Suomen ja Viron lisäksi Tšekistä, Makedoniasta, Venäjältä ja Intiasta. Kotimaisista esiintyjistä vauhtia pitävät yllä muun muassa Pauli Hanhiniemi & Hehkumo ja tanssiteatteri Tsuumi yhteisessä konsertissaan sekä Pispalan Sottiisin vuoden 2012 kansantanssiyhtye Tahdittomat Jokioisilta.

Tapahtuman ajaksi Tampereen Keskustori muuttui Tanssipitotoriksi joka tarjosi vauhdikkaiden tanssi- ja musiikkiryhmien esitysten lisäksi perinnekäsitöitä ja ruokamakupaloja. Kaikkiaan yleisölle tarjottiin viikon aikana 50 erilaista tilaisuutta: tanssitupia, klubeja, lasten pajoja. Menoa piisasi koko päiväksi aamuyön tunneille saakka.

Tanssipidot 2012 Tampere tapahtuman kokonaiskatsojamäärä oli noin 50 000.

Pispalan Sottiisi