09.10.2009

Tanssimanian yleisötavoite saavutettiin

Pispalan Sottiisin tapahtumakokonaisuuteen kuuluva Tanssimania järjestettiin yhdeksännen kerran Tampereella 1.-4.10. Uuden kansantanssin tapahtuma keräsi yleisöä lähes 3500 henkeä. Elokuvaa ja tanssia yhdistävä Seireenin suudelma ja Ajassa on Maniaa! -konsertti saivat salit täyteen.

Tanssimania esitteli suomalaisen kansantanssin uusimpia teoksia, koulutti työpajoissa, kilpailutti koreografeja ja puhututti Tanhujalostamossa. Työpajoihin ja koulutuksiin osallistui 350 henkeä ja koreografiakilpailuun 12 koreografia 12 uudella teoksella. Koreografiakilpailun voiton vei jyväskyläläinen, Katariina Hiukka teoksellaan Koukuissa. Palkintoina jaettiin yhteensä 2 500 euroa.

Tampereen 230-vuotisjuhlan kunniaksi järjestetyn, yleisölle ilmaisen, Pormestarin polska päätöskonsertin avasi Tampereen kaupungin pormestari Timo P. Nieminen polskaamalla. Yleisöpoloneesiin osallistuivat myös apulaispormestari Perttu Pesä, tilaajapäällikkö Tuula Martikainen ja kaupunginvaltuutettu Hanna Tainio.

Tapahtuman tämän vuoden uutuus oli Tullikamarin pakkahuoneen täyteen kerännyt, leikkimielinen Tanhutaisto, jossa parhaasta ryhmästä päättävät tuomaristo ja yleisö yhdessä.

Kilpailun toinen osa nähdään tammikuussa Folklandia-risteilyllä 8.-9.1.2010 ja finaali kisataan Pispalan Sottiisissa 9.-13.6.2010.

Seuraava Pispalan Sottiisin Tanssimania järjestetään syksyllä 2011.

Pispalan Sottiisi