03.10.2011

Tanssimania onnistuneesti päätökseen

Tanssimania keräsi viikonlopun aikana kansantanssin ja -musiikin tekijät ja ystävät Tampereelle. Kymmenettä kertaa järjestetty uuden kansantanssin tapahtuma keräsi noin 4000 kävijää ja saavutti yleisötavoitteensa. Joka toinen vuosi järjestettävä Tanssimania on alan suurin koulutustapahtuma, ja sen pajoihin osallistui tälläkin kertaa yli 300 osanottajaa.

Kilpailut ja palkitut

Tanssimaniassa käytiin myös Koreografiakilpailu, Tanhutaisto sekä valittiin vuoden ohjaajat. Tuomaristo valitsi yksimielisesti Koreografiakilpailun voittajaksi ja 1200 euron rahapalkinnon saajaksi Anna Ojan teoksen Luoteinen. Annan Oja oli onnistunut hienosti välittämään tanssin perustehtävän tekemällä pienestä hetkestä kokonaisen koreografian

Toinen palkinto 800 euroa meni jyväskyläläisten Katariina Hiukan ja Paula Ketun tanssiteokselle Tyrkkyllä. Kolmannen palkinnon 500 euroa pokkasivat Leila Ritatörmä ja työryhmä (Lapin Urheiluopiston tanssialan perustutkinnon opiskelijat) teoksella Helwa.

Kalevan Nuorten Liiton hallitus valitsi vuoden 2011 ohjaajaksi muusikko ja musiikinopettaja Jukka Hannulan Sodankylästä. Suomen Nuorisoseurojen Liiton hallitus valitsi vuoden 2011 ohjaajaksi Eija Kainulaisen Pornaisista Uudeltamaalta.

Yleisön villinneessä Tanhutaistossa voittajaksi kruunattiin Hannat ja Heikit Hollolasta.

Kohti seuraavaa kesää

Tanssimania oli myös lähtölaukaus suomalaisvirolaiseen suurtapahtumaan Tanssipidot 2012 Tampere, joka huipentuu Ratinan stadionilla ainutkertaiseen Velisinfonia-teokseen. Jopa viisituhatta esiintyjää kokoavan voimainponnistuksen harjoitteleminen aloitettiin Tanssimaniassa.

Seuraava Tanssimania järjestetään vuonna 2013. Tanssipidot 2012 Tampere -tapahtuma valtaa kaupungin 13.-17.6.2012.

Pispalan Sottiisi