16.12.2019

Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaali: Vuonna 2019 Tanssiteatteri MD:llä oli ennätyksellinen määrä tapahtumia

Tanssiteatteri MD:n vuosi 2019 sisälsi hienoja yhteistöitä, yleisötyötä ja festivaalivierailuja Suomessa. Koko vuoden aikana Tanssiteatteri MD:llä oli ennätyksellisen paljon tilaisuuksia ja esityksiä, yhteensä 217. Vuoden kokonaiskävijämäärä oli 10 553.

Kotinäyttämöllään Hällässä MD tarjosi vuoden aikana eri-ikäisille yleisöilleen jopa 111 esitystä ja tapahtumaa. Esityksistä 68 oli suunnattu lapsille ja nuorille sekä 43 aikuiskatsojille. Katsojia MD:n esityksissä Hällä-näyttämöllä kävi yhteensä 5 328. 22. kerran järjestetty Tanssivirtaa Tampereella –nykytanssifestivaalin kokonaiskävijämäärä oli 847 kävijää.

Tanssiteatteri MD:llä nähtiin vuoden aikana kaksi kantaesitystä. Kevään ensi-ilta 23.3. oli MD:n ja Teatteri Siperian yhteistuotanto Suuri harppaus. Teatteria ja tanssia yhdistävän teoksen ohjasi Piia Peltola ja koreografiasta vastasi Samuli Roininen. Nuorten unelmia käsittelevä esitys jatkoi MD:n ohjelmistossa myös syksyllä. Syyskaudella Tanssiteatteri MD toi ensi-iltaan 29.11. Samuli Roinisen koreografian Aavevieraat. Dystopinen ihmisen kehollista evoluutiota ja sosiaalisia rakenteita pohdiskeleva esitys jatkaa MD:n ohjelmistossa tammikuussa 2020.

MD:n kevätohjelmistossa jatkoivat syksyllä 2018 ensi-iltansa saaneet Susanna Leinosen Kenttä ja Alpo Aaltokosken Sisaret yhteisilloissa Jouka Valkaman ja Susanna Leinosen SEE | OBEY –tanssielokuvan, Alpo Aaltokosken Veljet-teoksen sekä Joona Halosen Tampereen konservatorion tanssijoille valmistaman Presence-teoksen kanssa. Lisäksi Tanssiteatteri Minimi toi esitysvaihtona Hällä-näyttämölle Antti Lahden ja Mikko Makkosen Hybrid Momentum -teoksen.

Kevät- ja syyskaudella esitettiin Mari Rosendahlin, Stefan Lindforsin ja Jussi-Pekka Nuton monitaiteellinen yhteistyöteos Secunda Prattica. Teos on valittu mukaan SKR:n ja Svenska Kulturfondenin Taidetestaajat-hankkeen viimeiselle kaudelle 2019–2020. Hieman yli 1000 Taidetestaajaa kävi kokemassa Secunda Prattican ja siihen liittyvät työpajat marraskuussa. Vierailut jatkuvat tammi-helmikuussa.

Samuli Roinisen yhdelle katsojalle kerrallaan esitettävä uutuusteos Hamlet private sai Tampereen ensi-iltansa tammikuussa. Esityksiä katsojat saivat kokea Tampereen keskustan kahviloissa sekä kiertueella eri tapahtumissa läpi vuoden ja teos jatkaa ohjelmistossa.

Lapsiyleisöjä kotinäyttämöllä viihdyttivät Samuli Roinisen musiikintäyteinen tanssiteatteriesitys Sankari Moilanen ja Eve sekä 0-5-vuotiaille suunnattu Santeri Sammakon seikkailut sekä suosittu Elina Jakowlevan koko perheen esitys Ystäväni Pikku Pörriäinen. Veikeää hyönteisseikkailua kävi katsomassa myös Tampereen kaupungin Taidekaari-kulttuurikasvatusohjelman yli 2000 kakkosluokkalaista lasta. MD:n pitkäkestoisin ohjelmistossa ollut esitys Taikalaatikko viihdytti lapsiperheitä syyskaudella. Anniina Kumpuniemen koreografia on ollut MD:n ohjelmistossa jo 16 vuotta ja sitä on esitetty yli 200 kertaa.

Omien näyttämöesitysten lisäksi MD keikkaili 38 esityksellä kotimaassa keräten yhteensä 2 471 katsojaa. Tänä vuonna MD:n teokset olivat erinomaisesti edustettuina eri festivaaleilla kuten Tampereen Teatterikesässä, Lainsuojattomat-festivaalilla ja Pyhäjärven Täydenkuun Tansseilla.

Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaali järjestetään seuraavan kerran 26.-31.5.2020.

www.tanssivirtaa.net