23.08.2010

Tankotanssia Helsingin juhlaviikkojen Taiteiden yössä

– Taavetinpuistossa myös ikäihmisille lajia tutuksi

Taiteiden yö järjestetään 27.8 ympäri Helsinkiä Art goes Kapakka -viikon päätteeksi. Tänä vuonna tapahtumassa nähdään myös tankotanssia Vanhan Kirkon puiston maisemissa, kun Rock The Pole -tankotanssikoulun opettajat ja oppilaat nousevat tangolle klo 21-22.

Päivällä klo 15 myös Wilhelmiinan palvelutalon asukkaat pääsevät näkemään millaisesta lajista tankotanssissa on oikeasti kysymys, kun Rock The Pole -tankotanssikoulun oppilaat esiintyvät palvelutalon asukkaille ja muulle yleisölle Taavetinpuistossa. Taavetipuisto on Miina Sillanpään Säätiön ja Helsingin kaupungin yhteistyössä toteuttama ikäihmisille soveltuva puisto ja liikuntareitti Pikku Huopalahdessa Helsingissä.

Valmistautumista ensimmäisiin Tankotanssin SM-kilpailuihin

Suomen ensimmäiset viralliset Tankotanssin Suomen Mestaruus -kilpailut järjestetään ravintola Virgin Oil Co.:ssa Helsingissä sunnuntaina 12.9.2010.

Tänä vuonna kilpailua tullaan käymään kahdessa sarjassa: Naisten SM-sarjassa ja Avoimessa sarjassa. Kilpailijat sarjoihin valittiin hakemusvideoiden perusteella. Videoita tuli ympäri Suomea, kauimmat Oulusta ja Seinäjoelta asti. Valitut kilpailijat löytyvät osoitteesta www.tankosm.fi

Kilpailuihin on jäljellä aikaa enää alle kuukausi, joten treenaus on täydessä vauhdissa. Koreografioita hiotaan par-aikaa ja kilpailuasuja laitetaan kuntoon.

Kilpailusta on tulossa todella kovatasoinen. Juontajana toimii itsekin lajia harrastanut Tea Khalifa. Pääsemme näkemään huimaa ilma-akrobatiaa ja kehonhallintaa, unohtamatta lajille tyypillistä glamouria. Kilpailun osanottajia tulee hyvin erilaisista taustoista; ammatikseen tankotanssia opettavia tanssijoita, kotonaan harjoittelevia lajin harrastajia, sekä säännöllisesti tunneilla käyviä puoliammattilaistanssijoita. Ikähaarukka vanhimman ja nuorimman kilpailijan välillä on 10 vuotta.

Iltaklubilla luvassa tanssiesityksiä ja yleisöllekin avoin freestyle-kisa. Tunnelmaa pitää katossa koko kilpailun ja illan ajan DJ Ivari Retsä. Lisäksi näemme tulevan Tankotanssin Suomen Mestaruus -kolmikon, kun he kipuavat vielä kertaalleen lavalle.

Helsingin juhlaviikot järjestetään 20.8.-5.9.2010.