10.08.2018

Tanjalotta Räikkä Tampereen Teatterikesän taiteelliseen johtoryhmään

Tampereen Teatterikesän hallitus on valinnut festivaalin taiteellisen johtoryhmän uudeksi jäseneksi näyttelijä Tanjalotta Räikän. Ohjaaja Miko Jaakkolan kausi päättyy tämän festivaalin jälkeen. Taiteellisessa johdossa jatkavat ohjaaja-käsikirjoittaja Hilkka-Liisa Iivanainen ja ohjaaja Aleksis Meaney.

­– Halusimme valita tiimiin pitkästä aikaa näyttelijän. Tanjalotta Räikällä on pitkä ja monipuolinen ura niin laitosteattereissa kuin ryhmissäkin. Lisäksi hän on ollut mukana myös kansainvälisissä yhteistuotannoissa, toteaa Teatterikesän hallituksen puheenjohtaja Reino Bragge.

Tanjalotta Räikkä (s. 1962) on tamperelainen freelance-näyttelijä, käsikirjoittaja ja ohjaaja. Uransa aikana hän on työskennellyt sekä kiinnitettynä näyttelijänä että vierailijana lukuisissa teattereissa eri puolilla Suomea.

Räikkä on työskennellyt pitkän uransa aikana myös vapaissa ryhmissä ja projekteissa, ja tehnyt toistakymmentä elokuvaroolia sekä runsaasti tv- ja radiotöitä.

Hän on myös vuonna 2013 näyttämötaiteen valtionpalkinnon saaneen Teatteri Telakan perustajajäsen ja kuuluu sen taiteelliseen johtoryhmään.

Viime vuosina Räikkä on toiminut käsikirjoittajana ja dramaturgina. Hän on myös opettanut näyttelijäntyötä ja toiminut teatterimaailman luottamustehtävissä, esimerkiksi valtion esittävien taiteiden taidetoimikunnan jäsenenä.

Kansainvälisiin näytelmäprojekteihin ja festivaaleihin Räikkä on osallistunut muun muassa Saksassa, Meksikossa ja Virossa.

Näyttelijäntyön lisäksi hän on toiminut lukuisten artistien albumeilla taustalaulajana. Myös sairaalaklovneria on lähellä hänen sydäntään.

www.teatterikesa.fi