31.05.2010

Tangomarkkinoiden tangon sävellyskilpailun toinen voittajatango radiosoittoon tänään 31.6.

”Taas lasken tiilten päät” tangon ensiesitys YLE Radio Suomessa ja Tangomarkkinoiden netissä – kappaleen tulkitsijana kaikkien aikojen ensimmäinen Tangokuningatar Arja Sipola

Tangon sävellys- ja sanoituskilpailun 2010 toinen voittajatango on valittu. Toiselle sijalle tuomaristo valitsi Mika Jämsän säveltämän ja Kaje Komulaisen sanoittaman tangon ”Taas lasken tiilten päät”.

Kappale on levytetty ja se ensiesitetään YLE Radio Suomen taajuuksilla ympäri Suomen tänään maanantaina, jonka jälkeen tango lähtee yleiseen radiosoittoon. Kappale on kuunneltavissa myös Tangomarkkinoiden
www-sivuilla: http://www.tangomarkkinat.fi/kuuntele_voittajakappaleet.html

”Rakkauden vankila on niin tangoissa kuin iskelmissä usein käytetty teema, mutta tässä kappaleessa teksti liikkuu poikkeuksellisen taitavasti veitsenterällä, mielikuvan ja konkretian välimaastossa. Raju ja rohkea näkökulma yhdistettynä dramaattiseen melodiaan ja tulkintaan tekee kappaleesta vaikuttavan kokonaisuuden,” kilpailun tuomaristossa istunut säveltäjä-tuottaja Mika Toivanen luonnehtii tangoa.

”Kilpailuun lähetetyt tangot ovat turhankin usein sävyltään romanttisia ja lyyrisiä, mutta kertovat kuitenkin tarinaa tosielämästä. Elämää voidaan käsitellä rohkeasti arkirealismin kautta myös tangoissa. Tällainen lähestymistapa on kärkeen valittujen kilpailukappaleiden yksi kantavista voimista,” hän jatkaa.

Tummanpuhuvan ja dramatiikkaa tihkuvan tangon tulkitsijaksi kutsuttiin kaikkien aikojen ensimmäinen Tangokuningatar Arja Sipola.

”Arjan vahva ja dramaattinen ääni on omiaan tulkitsemaan vahvaa tekstiä ja melodiaa. Kappaleen sijoittuessa kärkeen, hän oli ensimmäinen vaihtoehtomme kappaleen levyttäjäksi, ja iloksemme hän lähti mukaan,” Toivanen kertoo laulajavalinnasta.

”Taas lasken tiiltenpäät” tullaan kuulemaan Tangomarkkinoiden kokoelmalevyllä, joka julkaistaan Seinäjoen Tangomarkkinoiden aikaan.
Arja Sipola tulkitsee tangon myös Tangolaulukilpailun Finaalissa lauantaina 10.7. (YLE TV2:n ja Radio Suomen suora lähetys).

Tangon Sävellys- ja sanoituskilpailun tuomaristo 2010:
– Pekka Leinonen, toimitusjohtaja, Tangomarkkinat (tuomariston
puheenjohtaja)
– Jussi Asu, toimittaja-kuvaaja / lauluntekijä, Ilkka
– Vesa Kurkela, populaarimusiikin tutkimusprofessori, Sibelius-Akatemia
– Juha-Pekka Sillanpää, musiikkituottaja, YLE Radio Suomi
– Mika Toivanen, kapellimestari, Tangomarkkinat

Huom! Kilpailun 1. sijan voittanut kappale julkaistaan keskiviikkona 2.6. ja se ensiesitetään YLE Radio Suomessa maanantaina 7.6.

Suomalaisen tangon taikaa… hiljaa yössä!

Seinäjoen Tangomarkkinat järjestetään 7.-11.7.2010

http://www.tangomarkkinat.fi