12.06.2012

Tangomarkkinoiden sävellys- ja sanoituskilpailun voittajat julkaistu

– voittoisat kappaleet Pertti Jalosen, Piia Korisevan ja Anna Suomisen käsialaa

Seinäjoen Tangomarkkinoiden tämän vuoden Sävellys- ja sanoituskilpailun voittajakaksikko on valittu. Musiikin ammattilaisista koostuva tuomaristo valitsi voittajaksi Pertti Jalosen säveltämän ja Piia Korisevan sanoittaman kappaleen Rakkaus riepottaa. Toiseksi sijoittui Anna Suomisen säveltämä ja sanoittama tango nimeltään Salaisuus.

Kappaleet julkaistaan juhannusviikolla radiosoittona ja ne kuullaan myös Seinäjoen Tangomarkkinoilla live-esityksiä heinäkuussa. Voittokappaleen esittäjäksi Tangomarkkinat on valinnut Tauskin ja kakkoseksi sijoittuneen kappaleen esittäjäksi Jenna Bågebergin.

1. sija: Rakkaus riepottaa (säv. Pertti Jalonen, san. Piia Koriseva) 2. sija: Salaisuus (säv. & san. Anna Suominen)

Monia upeita sävellyksiä tehnyt Pertti Jalonen kertoo voitokkaastasävellyksestään:

– Kilpailutangoa säveltäessäni halusin tuoda mukaan vaikutteita musikaalimaailmasta. Mahtipontista ja yksinkertaisen selkeää melodiaa kertosäkeeseen, mutta hienovaraista ja haurasta tarinankerrontaa säkeistöihin, katkeransuloista draamaa. Halusin selkeän kontrastin niiden välille niin sävellyksen, kuin tekstinkin osalta. Kerroin Piialle näkemykseni, ja hän ymmärsi heti, mistä on kyse. Melodian ja harmonian pitää jo itsessään herättää tunteita, tuntua vatsanpohjassa, saada ihokarvat nousemaan, jonka sielukas teksti täydentää toimivaksi lauluksi. Syntyi teksti Rakkaus riepottaa, koskettava tarina päättyvästä parisuhteesta.

Rakkaus riepottaa on juontajanakin tunnetun Piia Korisevan vasta toinen sanoitus, jonka hän on tehnyt toiselle artistille ja joka päätyy nyt hienosti radiosoittoon asti.

Raisiolaisen, laulaja-lauluntekijä Anna Suomisen mietteet kakkoseksi sijoittuneesta kappaleestaan ovat:

– Biisi alkoi hahmottua jo viime kesänä. Kappaleessa toistuva lause ”olet kaunein” alkoi soida mielessäni, ja kertosäe putkahti esiin kuin itsestään. En kovin vakavissani edes uskonut, että voisin sijoittua palkinnoille toisen kerran peräkkäin. Tulinhan viime vuonnakin kakkoseksi, ja sain ilokseni kuulla tangoani Marko Maunukselan laulamana. Mutta niin vain kakkossija jälleen kolahti. Uskomaton juttu.

Kappaleet kuullaan ensisoitossa Radio Suomessa juhannusviikolla

seuraavasti: Kakkoseksi tullut Salaisuus maanantaina 18.6. klo 12.15. ja voittajakappale Rakkaus riepottaa tiistaina 19.6. klo 12.15.

Sävelmät palkitaan heinäkuussa Seinäjoen Tangomarkkinoilla ja ne kuullaan ensikertaa live-esityksinä Seinäjoen Tangomarkkinoiden Finaalissa 14.7.2012 Tauskin ja Jennan esittäminä. Konsertti on Yle TV1:n ja Radio Suomen suora lähetys ja se nähdään suorana nettistreamauksena yle.fi/tangomarkkinat. Voittoisat kappaleet finaalikonserttiin ja tuleville singlejulkaisuille on sovittanut Mika Toivanen.

Tangomarkkinoiden Sävellys ja -sanoituskilpailu on vuosien saatossa tuottanut monia tangohittejä. Niistä mainittakoot mm. Rannalla, Maailmantango, Yön kuningatar, Mun aika mennä on, Ruusunoksa ja kyyhkynen, Rakastan rakastan rakastan, Taivas salamoi ja monia muita.
Viime vuoden voittokappaleet olivat:

1. sija Tango Maria (säv. & san. Veeti Kallio) ja 2. sija Kesän kaunein päivä (säv. & san. Anna Suominen) http://www.tangomarkkinat.fi/voittajakappaleet.html

Tänä vuonna 26. kerran järjestettävään kilpailuun osallistui yhteensä

179 uutta tangoa, mikä on 40 enemmän kuin edellisenä vuonna. Sävellys- ja sanoituskilpailun tavoitteena on löytää uusia tangosävelmiä, edistää tangomusiikkia ja innostaa uusia tekijöitä tangon pariin. Kilpailun järjestävät Seinäjoen Tangomarkkinat Oy ja Tango- ja Viihdemusiikin edistämisyhdistys ry.

Tangomarkkinoiden sävellys- ja sanoituskilpailun tuomaristo 2012:

Pekka Leinonen, tuomariston pj., Seinäjoen Tangomarkkinat Mikko Tukiainen, A&R Manager, Sony Music Finland Mika Toivanen, kapellimestari, Seinäjoen Tangomarkkinat Juha-Pekka Sillanpää, tuottaja, Yle Radio Suomi Jussi Asu, toimittaja-kuvaaja, lauluntekijä, Ilkka Piia Kleemola-Välimäki, muusikko, läänintaiteilija Mika Virkkala, koulutuspäällikkö, Sibelius-Akatemia

Tangomarkkinat Semifinalitapahtuma Turussa 15.-17.6.2012 – Semifinaali Logomossa 16.6. (TV1, Radio Suomi)

Tangomarkkinat Seinäjoella 11. – 15.7.2012

http://www.tangomarkkinat.fi