20.04.2010

Tangomarkkinat -laulukilpailun tuomaristo valittu

Tangomarkkinat-laulukilpailun 2010 tuomaristo on valittu. Tuomaristossa nähdään rautaisia ammattilaisia musiikin ja viihteen eri aloilta. Rivistöstä löytyy mm. levy-yhtiön ja ohjelmatoimiston edustajaa, laulunopetuksen ammattilaista sekä keikka- ja esiintymistyön vankkaa kokemusta edustavaa taiteilijaa.

Tangolaulukilpailun tuomaristo 2010:
– Martti Haapamäki, tuomariston puheenjohtaja (Tangomarkkinat)
– Jorma Hietamäki, musiikkipäällikkö (YLE Radio Suomi)
– Esa Nummela, myyntipäällikkö (Auraviihde)
– Saija Palin, juontaja, keramiikkataiteilija (Turun kaupungin edustaja)
– Johanna Tuomi, oopperalaulaja, laulunopettaja (Sibelius-Akatemia)
– Ilkka Vainio, tuottaja, sanoittaja (Suomen Mediamusiikin edustaja)

Tuomaristo aloittaa työnsä Tangolaulukilpailun ensimmäisen nettikarsinnan päättyessä, jolloin 50 yleisön äänestämän laulajakandidaatin lisäksi tuomaristo rankkaa jatkoon toiset 50 kilpailijaa.

Ensimmäinen nettikarsinta päättyy maanantaina 26.4. klo 23.59. Jatkoon päässeiden 100 laulajan nimet, näyte laulusuorituksesta sekä videohaastattelu julkaistaan YLEn Satumaa-sivustolla maanantaina 3.5., jolloin käynnistyy toinen nettikarsinta. Karsinnasta jatkoon Semifinaalin karsintaan pääsee yleisöäänien perusteella 25 laulajaa ja tuomariston valinnalla 25 laulajaa. Yleisöäänestys alkaa 3.5. ja päättyy 25.5.2010.

TANGOMARKKINAT-LAULUKILPAILUN TUOMARISTO

Martti Haapamäki, tuomariston puheenjohtaja (Tangomarkkinat) Martti Haapamäki on toiminut Tangolaulukilpailun tuomaristossa vuodesta2005 lähtien. Vuodesta 2006 alkaen hän on toiminut myös tuomariston puheenjohtajana. Kurikasta kotoisin oleva Haapamäki on ollut innokas tanssin harrastaja nuoresta pitäen. Myöhemmin harrastus saatteli miehen myös kilpatanssin pariin, mm. Lavatangon SM-kilpailun kärkisijoille. Martti Haapamäki toimii Seinäjoen Energian toimitusjohtajana. Vuosina 2007-2009 hän on valinnut vuotuisen Tango Finlandia -palkinnon voittajan.

Jorma Hietamäki, musiikkipäällikkö (YLE Radio Suomi) Jorma Hietamäki on musiikin monitoimimies, jonka taustalta löytyy opintoja musiikkitieteen saralta, sekä vahvaa muusikkotaustaa sekä solistina että kitaristina eri kokoonpanoissa. Hän on työskennellyt Yleisradiossa palveluksessa lähes 30 vuotta, ja toimii YLE Radio Suomen musiikkipäällikkönä. Pohjanmaalta kotoisin olevan radiomiehen moniin meriitteihin kuuluvat mm. Rockyhtyeiden SM-kilpailun kärkisijoitus vuodelta 1979. Hietamäki nähdään Tangolaulukilpailun tuomaristossa toista kertaa.

Esa Nummela, myyntipäällikkö (Auraviihde) Musiikin monitoimimies Esa Nummela toimii ohjelmatoimisto Auraviihteen myyntipäällikkönä. Esiintyjänä Nummela muistetaan Tangomarkkinoilta vuosituhannen vaihteesta, jolloin hänet kruunattiin Tangoprinssiksi. Rockprinssiksi tituleerattu monipuolinen artisti on niittänyt mainetta tanssi- ja popestradien lisäksi musiikki- ja revyyteatterin parissa mm. UIT:n ja Komediateatteri Arenan riveissä. Viime vuosina Esa on keskittynyt musiikissaan pop-rock-country-musiikin tulkintaan.

Saija Palin, juontaja, keramiikkataiteilija (Turun kaupungin edustaja) Saija Palin on turkulaissyntyinen juontaja ja keramiikkataiteilija, joka vuosituhannen vaihteessa niitti menestystä useissa kauneuskilpailuissa kotimaassa ja ulkomailla. Hänet muistetaan myös näkyvästä televisiotyöstään juontajana, näyttelijänä sekä mainoskasvona. Palinin ansioluettelosta löytyvät laaja-alaisesti edustus-, radio- ja juontotehtävät. Monipuolinen esiintyjä valmistui vuonna 2007 keramiikka-artesaaniksi, ja valmistaa oman yrityksensä myötä keraamisia veistoksia sekä sisustusastioita.

Johanna Tuomi, oopperalaulaja, laulunopettaja (Sibelius-Akatemia) Johanna Tuomi on suomalainen oopperalaulaja (sopraano) ja laulunopettaja. Hän on opiskellut Sibelius-Akatemiassa, ja suorittanut lauludiplomin ja musiikinopettajan tutkinnon 1986. Vuonna 1983 hän debytoi Barbarinan roolissa Suomen kansallisoopperassa. Vuonna 1989 hän debytoi Akatemian konserttisarjassa. Tuomi on tullut tunnetuksi suosittuna taiteilijana koko maassa. Hänen laaja ohjelmistonsa koostuu renessanssin- ja barokinajan teoksista aina nykymusiikkiin asti, käsittäen oopperaa, operettia, gospelia ja jazzmusiikkia. Tangolaulukilpailun tuomaristossa hän on ollut vuodesta 2006 lähtien.

Ilkka Vainio, tuottaja, sanoittaja (Suomen Mediamusiikin edustaja) Ilkka ”Ile” Vainio on tunnetaan sanoittajana ja tuottajana useiden menestyneiden artistien ja yhtyeiden takana. Katalogiin kuuluvat mm. Paula Koivuniemi, Kari Tapio, Nylon Beat, Anna Eriksson, Arja Koriseva sekä useat Tangokuninkaalliset vuosien varrelta. Vainio on Saarnipuu Kustannuksen toimitusjohtaja, ja toiminut Edel Records Finlandin tuotantopäällikkönä. Vuonna 2010 hän siirtyi AXR Music Oy:n palvelukseen, joka keskittyy tuotannossaan kotimaiseen musiikkiin.

Tangon taikaa… hiljaa yössä!
Tangolaulukilpailun 1. nettikarsinta 29.3. – 26.4.2010
Tangolaulukilpailun 2. nettikarsinta 3. – 25.5.2010
Semifinaalitapahtuma Turussa 17. – 19.6.2010
Seinäjoen Tangomarkkinat 7. – 11.7.2010

http://www.tangomarkkinat.fi/tangolaulukilpailu