16.06.2012

Tangomarkkinat-laulukilpailun finalistit 2012 valittu

12 laulajaa jatkaa Finaalin karsintaan Seinäjoen Tangomarkkinoille

Tangolaulukilpailun finalistit on valittu lauantaina 16.6. Turussa järjestetyssä Semifinaalissa konserttiyleisön edessä ja YLEn suorissa lähetyksissä. Tänä vuonna jatkoon valittiin 12 kilpailijaa ja kilpailussa on vain yksi sarja, jossa ei ole erillisiä mies- tai naiskiintiöitä. Finaalikilpailuihin Seinäjoen Tangomarkkinoille jatkavat seuraavat laulajat:

(nimet aakkosjärjestyksessä / kotipaikka):
Hanski Janus, Helsinki
Heinonen Sami, Kokkola
Hellsten Sari, Valkeakoski
Karjula Suvi, Tampere
Liinoja Tapio, Helsinki
Lundberg Marko, Lahti
Matikainen Terhi, Jyskä
Mikkola Pekka, Oulu
Nyman Nino, Joutsa
Pakarinen Heidi, Lahti
Tanskanen Anne, Vantaa
Vihma Mikko, Espoo

Jokaiselle Tangolaulukilpailun tuomariston jäsenelle oli arvottu oma kilpailuryhmä jo Semifinaalin karsinnassa (17.5.) ja silloin jokainen tuomari valitsi jatkoon omasta ryhmästään 3 kilpailijaa. Lauantain 16.6. lähetyksessä jokaisen ryhmän tuomari pudotti omasta sarjastaan yhden, joten nyt jatkossa on 12 finaalin karsintaan lähtevää laulajaa.

Tämän vuoden tuomaristossa mukana ovat: Martti Haapamäki – tuomariston pj., Seinäjoen Tangomarkkinat Jorma Hietamäki – musiikkipäällikkö, Yle Radio Suomi Eija Kantola – laulaja, Tangokuningatar 1992 Kaija Lustila – laulaja, Tangomarkkinat 2009 finalisti Johanna Tuomi – oopperalaulaja, laulunopettaja, Sibelius-Akatemia Ilkka Vainio – tuottaja, sanoittaja

Jatkoon päässeet kilpailijat jatkavat laulukilpailua kaksiosaisessa finaalissa, jonka vaiheet käydään Seinäjoen Tangomarkkinoilla. Torstaina 12.7. on Finaalin karsinta ja lauantaina 14.7. Finaali, jonka päätteeksi selviää vuoden 2012 uusi Tangokuninkaallinen (Suorat lähetykset Yle TV1 ja Radio Suomi).

Ennen Seinäjoen Tangomarkkinoita ja finaalikilpailuja finalisteilla on vielä edessään oman kisavalmistautumisen lisäksi hienoja kokemuksia ja työntäyteisiä hetkiä. Luvassa on mm. su-ma 17.-18.6. MeriTangot-risteily (Silja Europa) ti 19.6. Tangomarkkinat 2011 -kokoelmaCD:n levytys Helsingissä