08.06.2017

Tangomarkkinat: finaalin karsinta – Alfatv:n suorana lähetyksenä lauantaina 17.6.

’- kilpailemassa 16 monipuolista Tangokuninkaallisehdokasta
– juontajina Susanna Heikki ja Kaj Kunnas
– tv-lähetyksen ohjaajana monialainen viihteen ammattilainen Taavi Vartia

Seinäjoen Tangomarkkinoiden Tangolaulukilpailu on edennyt Finaalin karsintaan. Finaalin karsinnassa kilpailee 8 mies- ja 8 naislaulajaa jatkopaikasta finaaleihin Seinäjoen Tangomarkkinoille.

Finaalin karsinta järjestetään Keravan Klondykessa lauantaina 17.6. klo 19-21, ja on samalla uuden televisioyhteistyökumppanin, AlfaTV:n ensimmäinen suorana lähetyksenä nähtävä Tangomarkkinoiden kilpailukonsertti. Konserttia voi seurata suorana myös Järviradion taajuuksilla sekä AlfaTV:n nettilähetyksenä osoitteessa permanto.fi.

Konsertin juontaa Tangokuningatar Susanna Heikki sekä urheilutoimittaja ja suosikkiselostaja Kaj Kunnas. Musiikista vastaa Mika Toivasen Tango-orkesteri.

Katso kilpailijoiden esittelyt:
http://www.tangomarkkinat.fi/kilpailut/tangolaulukilpailu/finaalin-karsinta/

Konserttien ohjaajana Taavi Vartia

Tangolaulukilpailun konserttien tv-lähetykset ohjaa kokenut ja poikkeuksellisen monialainen viihteen ja draaman ammattilainen Taavi Vartia.

Vartia on jo 25 vuotta käsikirjoittanut ja ohjannut tv-sarjoja ja elokuvia. Vartiaa pidetään vahvana tarinankertojana, visualistina ja suuren työryhmän reipasotteisena ja voimakkaana johtajana. Vaikka Vartia on viime vuosina keskittynyt pääosin draamaan, on hänellä vankka kokemus myös kymmenien musiikkiohjelmien ja live-konserttien ohjaamisesta ja suunnittelusta. Hän ohjasi ensimmäisenä mm. stadionin suuret hyväntekeväisyyskonsertit.

Vartian viimeisimpiä suurempia töitä ovat mm. Ylen Syke-draamasarjan 3. kauden ohjaus ja elokuvien Rölli ja kaikkien aikojen salaisuus, Lomasankarit sekä elokuvan Rölli ja kultainen avain käsikirjoitus ja ohjaus. Viime syksynä hän ohjasi puolet Downshiftaajat –tv-sarjan 2. tuotantokaudesta.

Tangomarkkinoiden finaalilähetysten ohjaamisen ja käsikirjoittamisen Taavi Vartia ottaa vastaan ilolla.

”Onhan se suuri kunnia totta kai, että minua pyydettiin mukaan. Musiikki itsessään on kaikissa omissa töissäni erittäin tärkeä osa kokonaisuutta ja näkemystä, olivat ne sitten tv-sarjoja tai elokuvia, draamaa tai viihdettä. Ja tangohan on draamaa parhaimmillaan,” Taavi Vartia sanoo.

Tangolaulukilpailun tuomaristo

Tuomaristossa tänä vuonna ovat Seinäjoen Tangomarkkinoiden taiteellinen johtaja ja Tangolaulukilpailun tuomariston puheenjohtaja Martti Haapamäki, laulaja-näyttelijä-laulunopettaja Hanna-Riikka Siitonen, musiikkitoimittaja Tarja Närhi, 20-vuotista Tangokuningasvuottaan juhliva Matti Korkiala sekä säveltäjä-muusikko Esa Nieminen.

 

Säännöt ja lisätiedot kilpailun kulusta: www.tangomarkkinat.fi

• Tangolaulukilpailun Finaalin Karsinta, Keravan Klondyke 17.6.2017.
• MeriTangot-risteily, Tallink Silja m/s Baltic Princess 19. – 20.6.2017.
• Seinäjoen Tangomarkkinat – Tango Finlandia 5.-9.7.2017.