15.06.2016

Tangolaulukilpailun finalisteille ratkaisukeskeistä valmennusta finaaleihin

’- Helsingin Psykoterapiainstituutin asiantuntijat mukana Tangolaulukilpailun finaalissa

Seinäjoen Tangomarkkinoiden laulukilpailu on edennyt finaalivaiheeseen. Tulevana lauantaina 18.6. yhteensä 16 Tangokuninkaallisehdokasta kilpailevat Finaalin karsinnassa jatkopaikasta varsinaisiin Finaalihuipennuksiin Seinäjoen Tangomarkkinoille 6.–10.7.2016.

Finaalin karsinta lähetetään suorana lähetyksenä Yle TV1:llä, Radio Suomessa sekä osoitteessa yle.fi/tangomarkkinat. Kilpailusta valitaan 6 mies- ja 6 naislaulajaa jatkoon Tangokuningas- ja Tangokuningatar Finaaleihin.

Seinäjoen Tangomarkkinat ja Helsingin Psykoterapiainstituutti aloittavat ensi kertaa yhteistyön kilpailijoiden valmentamiseen ja tukemiseen laulukilpailussa.

Helsingin Psykoterapiainstituutin asiantuntijat ovat laulajien tukena  Tangolaulukilpailun Finaalin karsinnasta alkaen. Ratkaisukeskeiset valmentajat pohtivat kilpailijoiden kanssa suorituksen sekä hyvän olon kannalta olennaisia tekijöitä. Tutustuttuaan finalisteihin yksilöinä ja ryhmänä, he tukevat jatkopaikan saaneiden laulajien valmistautumista  Seinäjoen Tangomarkkinoiden finaalihuipennuksiin.

Harjoitteiden ja keskustelujen tavoitteena on auttaa kilpailijoita tunnistamaan voimavaransa ja antaa valmiuksia uusien tilanteiden kohtaamiseen sekä niiden hallintaan. Valmennus on suunniteltu esiintyvän artistin työtä silmällä pitäen.

”Ratkaisukeskeisyys soveltuu loistavasti valmennustilanteisiin kovan paikan edessä. Kilpailija kokee lyhyessä ajassa monia tunteita, joita me kaikki kohtaamme työelämässä, kuten esiintymisjännitys, epäonnistumisen pelko sekä mahdollisten pettymysten käsittely ja niistä palautuminen. Kokeneet ja koulutetut valmentajamme valmistavat kilpailijoita  parhaaseen mahdolliseen suoritukseen ja onnistumisen hetkiin sekä elämänmuutokseen. Olemme innolla kulkemassa kilpailijoiden rinnalla heidän huippuhetkissään,” kertoo koulutusjohtaja John Pihlaja Helsingin Psykoterapiainstituutista.

”Yhteistyö on hieno lisä jo pitkälle kehitettyyn tangolaulukilpailun kokonaisuuteen. Näemme tämän ehdottomasti myönteisenä ja kilpailijoita tukevana asiana kovassa kilpailupaineessa. Suoriutuminen itse kilpailussa onnistuu paremmin, ja kilpailun eri vaiheissa pudonneiden kanssa tilanteen purku ammattilaisen kanssa auttaa merkittävästi henkilökohtaisten tunteiden käsittelyssä. Uskon, että prosessilla on merkitystä kilpailun jälkeen myös laulajan myöhempään kehitykseen,” tangolaulukilpailun tuomariston puheenjohtaja Martti Haapamäki toteaa.

Seinäjoen Tangomarkkinat – Liikuttava Tango – 6.-10.7.2016
• Tangokuningas Finaali 7.7.
• Tangokuningatar Finaali 9.7.

www.tangomarkkinat.fi
www.facebook.com/seinajoentangomarkkinat