31.05.2012

Tangokuninkaalliset konsertoivat vanhuksille Turussa

Turussa pidettävän Tangomarkkinat Semifinaalin yhteydessä
 Tangokuninkaalliset konsertoivat vanhuksille Tangon taikaa- konserttien teemalla torstaina 14.6.2012 vanhainkodeissa, palvelutaloissa ja sairaaloissa.

Seinäjoen Tangomarkkinoiden 2012 Turussa pidettävän Semifinaalin yhteydessä järjestetään nyt jo toista kertaa vanhuksille päiväkonsertteja. Konsertit ovat jatkoa viime vuonna alkaneelle Euroopan kulttuuripääkaupunki Turun ja Tangomarkkinoiden yhteistyöhankkeelle. Konserttien tarkoituksena on viedä tangomusiikkia niille ihmisille, jotka eivät tapahtuman aikana pääse itse paikan päälle esityksiä kuuntelemaan.

Tangon taikaa -konsertit ilmentävät osaltaan kulttuuripääkaupunkivuoden teemaa ”Kulttuuri tekee hyvää”, jolla halutaan muistuttaa kulttuurin positiivisista vaikutuksista ihmisten hyvinvoinnille. Konsertit ovat yksi Turun kulttuuripääkaupunkivuoden jatkohankkeista. Kaikkiaan vuoden 2011 toimintaa jatkavia hankkeita on yli 50.

Tangomarkkinoiden suuri Semifinaalitapahtuma järjestetään Turussa juhannusta edeltävänä viikonvaihteena perjantaista sunnuntaihin 15 .- 17.6. ja sen huipentumana on lauantaina 16.6. pidettävä Tangolaulukilpailun Semifinaali-konsertti. Ensi kertaa Turun uudessa Logomo-tapahtumakeskuksessa järjestettävän Semifinaalin ympärillä nähdään viikon aikana lisäksi useita oheistapahtumia, kuten Tangon taikaa -konsertit.

Tangontäyteisiä n. 20 – 40 minuutin mittaisia päiväkonsertteja järjestetään torstaina 14.6.2012 Turun palvelutaloissa, vanhainkodeissa ja sairaaloissa. Kolmen erillisen ryhmän toteuttamia konsertteja on päivän aikana yhteensä yksitoista. Esiintyjinä on Tangokuninkaallisia ja tangolaulukilpailussa parhaillaan kilpailevia Tangomarkkinat-semifinalisteja. Vanhukset saavat nauttia mm. vanhoista muistoja herättävistä klassikkotangoista ja uusista Tangomarkkinoiden myötä tutuksi tulleista tangoista. Ryhmiä säestää harmonikkataiteilija ja yhteenlaskettuna konserteissa esiintyy yli kaksikymmentä henkilöä.

”Tällaisten konserttien merkitys hyvän mielen ja jaksamisen suhteen on erityisen suuri. Kun esiintyjät ovat, ja tulevat olemaan tunnettuja ja heitä voi kuunnella ja katsella vain television välityksellä, kuulla radiossa tai lukea lehdistä, tuo se laitoksessa asuvalle vanhukselle hienon hetken maailmasta, joka heille on jo fyysisesti tavoittamattomissa. Upeiden tangosolistien jalkautuminen laitoksiin ja osastoille elävänä vanhusten ja hoitohenkilökunnan arkeen on suuri kohokohta. Se tuo hienon elämyksen, jota muistellaan laitoksissa pitkään”, kertoo Olli Hirvonen, Kulttuurikoordinaattori, Turun kaupungin kulttuuriasiainkeskus

Konsertin esiintyjät:

Konserteissa esiintyy kolme ryhmää, jotka kiertävät eri pisteissä. Mukana ovat

- Tangokuningas 2008 Jukka Hallikainen ja harmonikkataiteilija Reijo Kumpulainen

– Tangokuningatar 2004 Johanna Debreczeni ja harmonikkataiteilija Pekka Tervahartiala

- Tangokuningas 1998 Jouni Keronen ja harmonikkataiteilija Samuli Jokinen

Jokaisessa ryhmässä / konsertissa Tangokuninkaallisten lisäksi esiintyy Tangomarkkinoiden semifinalisteja.

Konsertit järjestetään Turun kaupungin seuraavissa vanhuspalvelujen yksiköissä:

– Liinahaan vanhainkoti (Liinahaankatu 7)

– Kaskenlinnan sairaala, aula ja erityisosasto (Vähäheikkiläntie 3)

- Kurjenmäkikoti 1 (Kurjenmäenk. 4, rak 41)

– Kurjenmäkikoti 2 (Kurjenmäenk. 4, rak 42)

– Kerttulin vanhainkoti (Hovioikeudenk. 3)

– Sävelkoti, paikalla myös Katariinan palvelutalon asukkaat, (Sävelkuja 2)

– Mäntyrinteen vanhainkoti (Virvoituksentie 5)

– Mäntykoti (Luolavuorentie 2)

– Runosmäen vanhainkoti (Varusmestarintie 14)

- Turun seudun omaishoitajat ja läheiset ry (Vanha Hämeentie 104)Konsertit järjestetään iltapäivällä klo 13.30 ja 18.00 välillä. Konsertteihin on palvelupisteiden vanhuksilla vapaa pääsy ja myös omaiset ovat tervetulleita. Konsertit eivät ole muulle yleisölle avoimia.

Seinäjoen Tangomarkkinat Semifinaali Turussa 15.-17.6.2012
Seinäjoen Tangomarkkinat 11.- 15.7.2012

http://www.tangomarkkinat.fi