07.08.2013

Tänään päättyvillä Korsholman Musiikkijuhlilla suunnitellaan jo ensi vuotta

Korsholman Musiikkijuhlat päättyy tänä iltana Vaasan kaupunginorkesterin konserttiin Vaasan kaupungintalolla. Järjestäjät ovat pääasiallisesti tyytyväisiä festivaalin kulkuun ja ovat jo alkaneet suunnitella vuoden 2014 musiikkijuhlia.

Hyvä vire, yleisöä kiitettävästi

Korsholman Musiikkijuhlien taiteellinen johtaja Henri Sigfridsson on selvittänyt ensimmäisen festivaalinsa ja toteaa, että se on ollut vaativa, mutta samalla palkitseva työ. Hän kuvaa festivaalia suureksi edistysaskeleeksi ja haluaa ensimmäisenä tuoda esiin taiteilijoiden korkean tason, joka on ollut jopa korkeampi kuin mitä hän odotti. ”Tiesin, että he ovat taitavia muusikoita, mutta en sitä, että he ovat niin taitavia.” Musiikkijuhlien toiminnanjohtaja Monica Johnson odottaa vielä lopullisia kuulijalukuja, mutta voi jo todeta, että etukäteisvarausten määrä on noussut viime vuodesta. Vuoden musiikkijuhlat sisälsi sekä uusia, että uusvanhoja aineksia, joista mestarikurssit kuuluivat jälkimmäiseen. ”Olemme iloisia, että voimme tarjota taas mestarikursseja ja toivomme, että ne saavat jatkoa”, sanoo Johnson. Musiikkijuhlien hallituksen uusi puheenjohtaja Bo Kronqvist on hyvin tyytyväinen vuoden konsertteihin ja nostaa esiin erityisesti Rastrelli-sellokvartetin konsertin Vaasan kaupungintalon portaikossa.

Korsholman Musiikkijuhlat 30.7.-6.8.2014

Ensi vuoden musiikkijuhlat ovat suunnitteilla ja ajankohta tulee olemaan 30.7.-6.8.2014. Henri Sigfridsson jatkaa taiteellisena johtajana ja hän näkee mielellään, että osa tämän vuoden taiteilijoista tulee festivaalille tulevanakin vuonna. Hän nimeää erityisesti Artende-kvartetin ja Rastrelli-sellokvartetin, jotka ovat osoittaneet suurta sitoutumista tämän vuoden juhlilla ja joiden musisointi on ollut tärkeä tekijä festivaalin hyvässä ilmapiirissä. Tanguedia Quintet solistinaan Angelika Klas on myös kiinnitetty ensi vuodeksi. Säveltäjävieraaksi saapuu suomalainen Sebastian Fagerlund ja hän tulee myös kirjoittamaan festivaalia varten uuden teoksen. Sidettä länteen päin vahvistetaan yhteistyöllä Wasalinen ja Uumaja 2014 -kulttuuripääkaupunkihankkeen kanssa järjestämällä konsertteja niin merellä kuin mannermaallakin.

Yksi tai useampi talvikonsertti järjestetään Korsholman Musiikkijuhlien alueella maaliskuussa 2014.

www.korsholmmusicfestival.fi