08.06.2017

Tampereen Teatterikesässä pureudutaan alan ajankohtaisiin teemoihin

Tampereen Teatterikesä kokoaa teatterin ystävät ja ammattilaiset kaupunkiin 7.–13. elokuuta. Festivaaliviikon aikana alan järjestöt ja muut toimijat tarttuvat ajankohtaisiin teemoihin seminaareissa, keskustelutilaisuuksissa ja kokoontumisissa.

Suomen Teatterit ry:n, Teatterikeskus ry:n, Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liiton, Näyttelijäliiton ja Teatterin tiedotuskeskus – TINFO:n järjestämässä seminaarissa perjantaina 11. elokuuta paneudutaan nuoriin teatterin yleisönä ja tekijöinä. Tilaisuudessa pohditaan, mikä nuoria kiinnostaa teatterissa, ja miten nuoret ammattilaiset näkevät alan tilanteen ja tulevaisuuden.

Teatteri 2.0 osallistuu Teatterikesään kahdella tilaisuudella:

Keskiviikkona 9. elokuuta keskustellaan tulevaisuuden rakenteista ja johtajuudesta teatterissa.  Torstaina 10. elokuuta Uuden näytelmän ohjelman (UNO) infotilaisuudessa tutustutaan Teatteri 2.0:n uutta suomalaista näytelmäkirjallisuutta edistävän hankkeen ajankohtaisiin kuulumisiin.

Yleisötyön kentän tuoreimpia kuulumisia vaihdetaan Suomen Kansallisteatterin yleisötyökillan kokoontumisessa perjantaina 11.

elokuuta. Suomen Radio- ja TV -Selostajat ry puolestaan järjestää kriitikkoseminaarin maanantaina 7. elokuuta.

Aamulehden ja Teatterikesän perinteisessä paneelikeskustelussa keskiviikkona 9. elokuuta keskustellaan tänä vuonna seksistä, sukupuolesta ja seksuaalisuudesta teatterissa.

Festivaaliviikon päätteeksi  sunnuntaina 13. elokuuta vietetään Visit Tampere Oy:n ja Tampereen kaupungin kulttuuripalvelujen järjestämää Puistofiestaa. Hämeenpuisto täyttyy musiikista, harrastuksista ja koko perheen hauskanpidosta.

Tutustu Muun ohjelmiston tapahtumiin tarkemmin osoitteessa:

www.teatterikesa.fi/ohjelmisto/muu-ohjelmisto.

 

TAMPEREEN TEATTERIKESÄ

Tampere Theatre Festival

7.-13.8.2017

www.teatterikesa.fi

www.facebook.com/tamperetheatrefestival

www.facebook.com/ohjelmateltta

www.twitter.com/teatterikesa