15.06.2015

Tampereen Teatterikesässä kohtaamispaikkoja teatterin ystäville

Tampereen Teatterikesä tarjoaa varsinaisen festivaaliohjelman ohella liudan tapahtumia niin teatterialan ammattilaisille kuin muillekin kiinnostuneille 3.–9.8.2015. Festivaaliviikon aikana järjestetään seminaareja, työpajoja, paneelikeskusteluja sekä katutapahtumia.

Tilaisuudet ovat pääasiassa maksuttomia ja kaikille avoimia.

Torstaina 6.8. Asiaa torilta! -tapahtuma tuo lastenohjelmaa ja kiinnostavia paneelikeskusteluja Tampereen Laukontorille. Laajan tapahtuman järjestää Tampereen kaupunki yhteistyössä Aamulehden, Suomen audiovisuaalisen alan tuottajat SATU ry:n, Tampereen Teatterikesän ja Yleisradion kanssa. Torilla nähdään Pikku Kakkosen Maltti ja Valtti live-show!, Aamulehden ja Tampereen Teatterikesän yhteinen Hoivataide tulee, tositaide menee? -paneelikeskustelu sekä Ylen, Aamulehden ja Media & Message -konferenssin järjestämä paneelikeskustelu Digitaalisuus – Suomen suuri pelastaja?.

Suomen Teatterit ry:n, Teatterikeskus ry:n, Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liiton, Näyttelijäliiton ja Teatterin tiedotuskeskuksen (TINFO) järjestämässä  seminaarissa  Muuttuva työ ja toimeentulo – Aina joku tulee ilmaiseksi pohditaan teatterialan työkentän muutosta erityisesti freelancereiden näkökulmasta.

Näytelmäkirjailijat kertovat ajan ja kokemuksen vaikutuksesta työhönsä Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry:n seminaarissa, jonka päätteeksi jaetaan myös perinteikäs Lea-palkinto vuoden parhaalle näytelmäteokselle.

Hämeenpuisto 28 D:n kulttuurikerros (4. kerros) aukeaa Tapahtumien Yönä yleisölle. Kulttuuriosuuskunta Kaje, Teatteri Siperia sekä Tampereen Improvisaatioteatteri Snorkkeli kutsuvat tutustumaan uuteen tilaansa ja sen toimijoihin. Luvassa on muun muassa avoimia lauluharjoituksia ja esityksiä.

Tampereen kaupungin tapahtumatoimiston ja Kulttuuripalveluiden järjestämä katutapahtuma Puistofiesta tarjoaa kaupunkilaisille musiikkia, teatteria, taidetta, tanssia, leikkiä ja liikuntaa täyttäen Hämeenpuiston kymmenillä toimipisteillä sunnuntaina 9.8.

Festivaaliviikon tilaisuuksista viisi on suunnattu teatterialan ammattilaisille. Työväen Näyttämöiden Liitto ry järjestää Alexander-tekniikan kurssin ja Tampereen yliopiston Viestinnän, median ja teatterin yksikkö Näyttelijälähtöinen harjoittelu -työpajan. Tutkivan teatterityön keskuksen Technical Picnic -työpaja kerää yhteen pohjoismaisia esittävän taiteen toimijoita interaktiivisen esitysteknologian sovellusten pariin. Suomen Radio- ja TV-selostajat ry järjestää perinteiseen tapaan Kriitikkoseminaarin, minkä lisäksi Suomen yleisötyöntekijät kokoontuvat keskustelemaan ammatillisesta järjestäytymisestään.

Tutustu tapahtumiin tarkemmin osoitteessa www.teatterikesa.fi/muu-ohjelmisto

TAMPEREEN TEATTERIKESÄ

Tampere Theatre Festival

3.-9.8.2015

www.teatterikesa.fi

www.facebook.com/tamperetheatrefestival

www.facebook.com/ohjelmateltta

www.twitter.com/teatterikesa