11.08.2014

Tampereen Teatterikesän yleisö kampitti taantuman – festivaalin katsojatavoite täyttyi

Teatterikesän Pääohjelmiston katsojamäärä kohosi 8 664:een ja täytti asetetut katsojatavoitteet. Loppuunmyytyjä näytöksiä oli 17, joukossa 5 kansainvälistä: Case Viron Kook, ja Tühermaa ja Suur õgiminen. Muut kansainväliset loppuunmyydyt olivat hollantilaisen Neander-ryhmän somedaymyprincewill.com sekä festivaalin viimeinen esitys, kanadalaisen Haley McGeen monologi Oh My Irma. Kotimaisista eniten katsojia keräsi Ryhmäteatterin Nätti tyttö, vähän pehmee ja kansainvälisistä esityksistä tanskalaisen Neander-ryhmän BLAM!

Teatterikesän Ohjelmateltan esityksiä oli 10 ja niissä katsojia kaikkiaan 2 283. Loppuunmyytyjä Telttaohjelmiston esityksiä oli kuusi, joista ensimmäiseksi myytiin loppuun Kaj Chydeniuksen Yön valo ja aamunkoi, kunnianosoitus 70-vuotta täyttänelle Aulikki Oksaselle ja hänen runoudelleen.

OFF Tampere -ohjelmisto keräsi ennätyksellisen paljon teatterintekijöitä: yhteensä 38 ryhmää, 44 esitystä ja 137 näytöstä. Ohjelmistossa nähtiin esityksiä stand upista satuihin, klovneriasta kesä-, katu- ja nukketeatteriin. Ensimmäistä kertaa järjestetty Case OFF Nukketeatteri -kokonaisuus keräsi 181 katsojaa. OFF-ohjelmiston kävijämäärä kohonnee yli 18 000:een.

Ravintolafestivaali Encorebaanaa on järjestetty yhteistyössä Tampereen Sokos-hotellien ja Pirkanmaan Osuuskaupan kanssa yli 10 vuoden ajan. Ohjelmistossa oli 12 esitystä, joista yleisön suosikeiksi nousivat Porkka Playboys, We’re half way there, Laura Moisio, Kuluttajat, Snorkkelin Improbändi sekä Raatteentie On The Bar. Encorebaana keräsi ravintoloihin yhteensä yli 1800 katsojaa.

Tapahtumien Yöhön ilmoittautui 85 ryhmää, esiintyjää, yritystä ja yhdistystä. Ohjelmaa oli 53 eri esityspaikassa ja tapahtumia oli yhteensä 203. Tapahtumien Yö oli mukana kaupungin siisteyskampanjassa, ”I Love Tampere, siisti kaupunki” ja Love Is All Bright -rakkausohjelmassa.

Festivaalilla neljännen kerran järjestetyn suomalaisen teatterin vientitapahtuman, Finnish Showcasen, tilaisuuksiin osallistui yhteensä 44 teatteriammattilaista kymmenestä maasta. Teatterikesän ja Teatterin tiedotuskeskus TINFO:n tapahtuma järjestettiin yhteistyössä Tampereen yliopiston Tutkivan teatterityön keskuksen ja Nordic Drama Cornerin kanssa.

Festivaalille osallistui 44 kansainvälistä yksittäistä vierasta ja akkreditoitui 55 median edustajaa.

Festivaali järjestetään ensi vuonna 3.–9. elokuuta. Pääohjelmiston esitysvalinnoista vastaa taiteellinen johtotiimi Mikko Kanninen, Kaarina Hazard ja Mikko Roiha. Teatterikesän toiminnanjohtaja Hanna Rosendahl osallistuu ohjelmistovalintoihin toimensa puolesta.

Tarkemmat kävijätilastot ilmoitetaan syyskuussa.

www.teatterikesa.fi