13.07.2012

Tampereen Teatterikesän Tapahtumien yö -karnevaali valtaa jälleen Tampeen

Torstaina 9.8. Tampereen täyttää karnevalistinen Tapahtumien Yö, joka on Teatterikesän yhteydessä järjestettävä koko perheen tapahtuma. Kaikki ryhmät, yritykset ja yhdistykset voivat tulla esiintymään Tapahtumien Yöhön omakustanteisesti. Suurin osa tapahtumista on yleisölle ilmaisia.

Tapahtumien Yöhön on ilmoittautunut 75 toimijaa. Ohjelmaa on luvassa 65 eri esiintymispaikassa ja ohjelmanumeroita on lähes 200. Ensimmäiset ohjelmanumerot alkavat jo aamulla yhdeksältä ja viimeiset tapahtumat päättyvät aamuyön pikkutunneilla. Luvassa on mm. tanssia, musiikkia, runoutta, tulta, musikaaleja, elokuvia, performansseja, ja kirjailijaesiintyjiä.

Lapsille on luvassa monipuolinen ja vauhdikas ohjelmisto, kun Lasten minifestarit levittäytyvät Kulttuurikeskus Rullaan, Työväenmuseo Werstaalle ja Väinö Linnan aukiolle. Tampereen pääkirjasto Metsolla on nukketeatterityöpaja ja koko perheen näytelmä Sammakko on sammakko. Rasti Pop-Up Space järjestää Lasten graffitipajan Tammelaan.

Tampereen uusi Laikunlava, Siperian aukio ja Väinö Linnan aukio täyttyvät näytelmistä, tanssi- ja musiikkiesityksistä. Luvassa on mm. itämaista tanssia esittävä Mihrimah, tanssiryhmä Maattaret, Tammersignin esittämä viittomakielinen näytelmä Aurinko, afrikkalaista rummutusta esittävä Udoka, Sambakoulu União da Roseira, kaikille avoimet Suviyön lattaritanssit, romanimusiikkia esittävä Pertti Palm ja Tummat Tunteet ja rumpuryhmä La Murga. Ohjelmaa on luvassa iltapäivästä yöhön saakka.

Tapahtumien Yössä on mukana useita ravintoloita, joista löytyy monipuolista ja viihdyttävää ohjelmistoa karnevaalien yleisölle. Tapas Bar Inez järjestää neljän ruokalajin Winemaker’s dinnerin, Panimoravintola Plevna tarjoilee virtuaalisen panimokerroksen olutmaistajaisilla ja akateemisilla juomalauluilla ja O’Hara’s Freehouse ja Hullu Poro tuovat Yöhön stand uppia.

Tampereen gallerioista ja museoista Tapahtumien Yössä ovat mukana mm. Vapriikki, Työväenmuseo Werstas, Galleria Rajatila ja Galleria Ronga. Lisäksi Pikilinnan sisäpihalla on taiteilijoiden tori ja Käsi- ja taideteollisuuskeskus Verkarannassa käsityöläisten tori.

Niiden, jotka haluavat kokea jotain uutta ja erilaista, kannattaa suunnata Tammelaan avoimiin sulkeisiin, jotka järjestetään Rosa Meriläisen Nainen punainen -sisällissotaromaanin julkaisun johdosta. Maailmankauppa tasajako maistattaa Reilun kaupan tuotteita Tammelassa. Vihreät naiset puhucvat kellon ympäri Jugendtorilla. Avoin improvisaatiotyöpaja on Teatteri Puistossa. Duo Terveys esittää runoja Klubilla.

Tänä vuonna Tapahtumien Yössä uutena lisämausteena on Teatterikesän ja Tampereen Valokuvausseuran yhteistyssä ideoima Valokuvauskilpailu. Kilpailun tarkoituksena on saada yleisö mukaan uudella, aktiivisella tavalla Tapahtumien Yöhön. Kilpailu on kaikille avoin ja palkintona on vapaalippuja kesän 2013 Teatterikesään.

Tampereen Teatterikesä järjestetään 6.-12.8.2012.

http://www.teatterikesa.fi