06.05.2013

Tampereen Teatterikesän Ohjelmateltassa konkareita ja nuoria lahjakkuuksia

Teatterikesän Ohjelmateltta nousee Tampereen Keskustorille neljännentoista kerran. Korkeatasoisen estraditaiteen ystävät saavat nauttia yhdestätoista esityksestä viitenä peräkkäisenä iltana, 6.–10. elokuuta. Luvassa on monipuolinen festivaaliviikko, jonka pääosassa ovat sanat, sävelet ja tunnelmat

Ohjelmateltan 2013 ohjelmiston avaa Kaj Chydeniuksen Laulustudion kymmenes ja samalla sarjan viimeinen osa. Taivasta tanssittaa -konsertin kokoonpano on suurempi kuin koskaan: mukana ovat Monna Kamu, Minja Koski, Taru Nyman, Kalle Chydenius, Tuukka Leppänen sekä Tatu Siivonen. Avajais-ilta kuljettaa myös elokuvallisiin tunnelmiin, kun Suomen tämän hetken mielenkiintoisimmat jazzmuusikot herättävät eloon 40–60 -lukujen elokuvasävellykset kuvan ja musiikin avulla esityksessä The Big Combo – Jazz on the Screen.

Festivaaliviikon aikana Ohjelmateltassa nautitaan lumoavan chansonin maailmasta särmikkäiden naisartistien tulkitsemana: Irina Björklundin ranskalais-eleganssi ja Aino Vennan hypnoottinen ääni hurmaavat kuulijan kuin kuulijan. Teltan miestarjonta ei jää karismassaan naisten jalkoihin. Olavi Uusivirta hellii Teatterikesän yleisöä euforisilla melodioilla ja Reino Nordin raikkaalla reggae-sykkeellä. Monologiesitys Kivi nostaa puolestaan esiin Johannes Korpijaakon, joka loistaa roolisuorituksessaan Aleksis Kivenä.

Ohjelmateltta täyttyy myös suurista, räiskyvistä kokoonpanoista. Kookkain näistä on Joutomiehiä –tarinakonsertti, joka johdattaa Katriina Honkasen ja Tulilinnun musiikin sekä Tanssiteatteri Tsuumin esiintyjien liikekielen värittämänä kertomuksiin Suomen 1820-luvun irtolaisista ja heidän kohtaloistaan.

Turun Kaupunginteatterin Vapaa mies -esitys puolestaan lataa estradille Bob Dylanin klassikoita ja harvinaisempia helmiä – suomen kielellä. Yllätysten illan tarjoaa Heikki Salo yhdessä Ruuskanen Railio Duon ja lauluyhtye Riekkojen kanssa. Klubikonsertin tarkka ohjelmisto selviää kesän aikana: Yleisö saa esittää juhannukseen saakka laulutoiveita Salon mittavasta valikoimasta.

Tänä vuonna ohjelmistossa on mukana myös etäesitys: Janne Reinikaisen ja Kristian Smedsin väkevä ohjaus Nylén&Linkola nähdään intiimissä Tampereen Työväen Teatterin Studiossa. Luvassa maailmanlopun meininkiä ja tiivistä monologien vuorottelua.