29.05.2012

Tampereen Teatterikesän Ohjelmateltan korkeatasoiset illat

Teatterikesän tunnelmallinen Ohjelmateltta nousee Tampereen Keskustorille tänä vuonna kolmannentoista kerran ja kokoaa estraditaiteen ystävät yhteen 7.–11.8.

Ohjelmiston esiintyjäkaarti on festivaaliviikon alusta loppuun asti täynnä lavakarismaa. Teltan illat aloittaa Kaj Chydeniuksen sarjassaan yhdeksäs Laulustudio, joka hivelee aisteja tänä vuonna myös ulkomaisilla lyriikoilla. Viikon konkareihin kuuluu lisäksi Martti Suosalo, joka tulkitsee antaumuksella Jacques Brelin lauluja musiikillisen monologin hengessä.

Lavalla kuullaan myös Stingin sielukasta tuotantoa Rajaton-yhtyeen tenorin, Hannu Lepolan ja muiden kotimaisten huippumuusikoiden energisellä latauksella. Uudet sovitukset tuovat kappaleisiin vastustamatonta swingiä. Kotimaista sykettä ja herkkyyttä tarjoaa puolestaan sukellus Juice Leskisen lyyrisiin maisemiin; Ollaan ihmisiksi -esitys muistelee unohtumatonta sanaseppää niin laulujen kuin Remu Aaltosen anekdoottien kautta.

Runouden ystäviä kestitään myös Anna-Mari Kähärän ja Jussi Tuurnan sävellyksillä Eeva-Liisa Mannerin runoihin. Varjomusiikkia vangitsee leikkimällä taitavasti herkkyyden ja voimakkaiden poljentojen välillä. Musiikin ja runouden yhteispeli on elämyksellistä myös esityksessä Omia, jossa etnopop-yhtye AiA häikäisee raikkaalla sykkeellä. Lisäksi uniikilta yhtyeeltä kuullaan omia sanoituksia ja sävellyksiä.

Ohjelmateltassa päästään tänä vuonna kurkistamaan näyttelijän hurjaan arkipäivään ronskilla otteella. Nuoret, lahjakkaat näyttelijät, Elina Aalto ja Ushma Karnani, kertovat tarinoin sekä lauluin työnsä haasteista ja iloista esityksessä Seuraava!. Parivaljakko takaa hauskan ja oivaltavan illan, samoin kuin toinenkin dynaaminen duo: Risto Korhonen ja Ville Majamaa, jotka tuovat näyttämölle elokuvahistorian tunnetuimmat teokset ennennäkemättöminä versioina.

Elokuun illoissa etsitään tietysti rakkautta. Antti Holman hurmaava Rakastaja-esitys kuljettaa katsojat humoristiselle kosiomatkalle, jossa kuullaan lauluja kahdeksalla eri kielellä. Teltan toinen rakkaudenkipeä taiteilija on irlantilainen komedienne, Karen Egan. Love Me or Leave Me on yhden naisen show-kabaree, jossa ilmaisuvoimainen viettelijätär valloittaa herkullisilla spiikeillä ja aistillisilla serenadeilla.

Varsin toisenlaisiin irlantilais-tunnelmiin pääsee osallistumalla kelttiläiseen riemuun Petra Karjalaisen tähdittämässä Tanssiva mieli -esityksessä. Tarinat vievät katsojat viihdyttävälle retkelle niin vanhan kuin uudenkin irlantilaisen musiikin äärelle.

Viikkoa isännöi tänä vuonna Juha Junttu.

Tampereen Teatterikesä järjestetään 6.-12.8.2012.

http://www.teatterikesa.fi