13.07.2012

Tampereen Teatterikesän oheisohjelmistot

Teatterikesän Pääohjelmiston ja Ohjelmateltan esitykset julkistettiin toukokuussa – ja nyt on aika laajentaa festivaaliohjelmistoa entisestään. Myös oheisohjelmistot tarjoavat festivaalikävijöille monipuolisen valikoiman tapahtumia: klubiesityksiä, seminaareja, keskustelutilaisuuksia, katutaidetta, teatteria ja paljon muuta.
Ohjelmakattaukseen kuuluvat Klubifestivaali Encorebaana, OFF Tampere teatteritarjonnallaan, Tapahtumien Yö torstaina 9.8. koko kaupunkiin levittyvillä karnevaaleilla sekä Muu ohjelmisto seminaareillaan ja työpajoillaan.

Encorebaanassa klovneriaa, lyhytelokuvia ja katusoiton Suomen mestareita…

Klubifestivaali Encorebaana tarjoaa nuorekkaita ja energisiä esityksiä Sokos Hotels Tampereen ja Pirkanmaan Osuuskaupan ravintoloissa. Pääsymaksuton pubiohjelma hurmaa festivaalikansan iltaisin tiistaista perjantaihin 7.-10.8.2012.

Tänä vuonna Encorebaanassa nähdään 11 esiintyvää ryhmää/taiteilijaa ja 13 esitystä. Ohjelmistossa mm. kansanmusiikki- ja tanssiduo Puhtin suomalaisuuden ytimeen pureutuva Finlandia Showcase, improvisaatiokilpailu Mieletön! sekä taikuusklubi Club Harha vierainaan Taikuri Luttinen ja Pete Poskiparta. Musiikkia Encorebaanassa tarjoavat katusoittobändi Porkka Playboys, Suvi Koivu sekä Black Motor, joka säestää Ohukainen ja Paksukainen lyhyt elokuvat Liberty ja Big Business.

Tapahtumien Yössä lähes 200 ohjelmanumeroa

Torstaina 9.8. Tampereen täyttää poikkitaiteellinen, koko perheen Tapahtumien Yö. Lukuisat taiteentekijät, ryhmät, yritykset ja yhdistykset mahdollistavat yhteisvoimin taianomaisen ja ainutlaatuisen tapahtuman. Suurin osa esityksistä on yleisölle ilmaisia.

Tapahtumien Yöhön on ilmoittautunut 75 toimijaa ja ohjelmanumeroita on lähes 200. Ensimmäiset tapahtumat käynnistyvät jo aamulla, viimeiset päättyvät aamun pikkutunneilla. Ohjelmistossa on mm. tanssia, tulta, saunomista, stand uppia, kirjallisuustapahtumia, musiikkia, teatteria ja maalaustaidetta.

Paikalliset ja kansainväliset ammatti- ja harrastajateatteriryhmät OFF-ohjelmistossa

OFF Tampere -ohjelmistokokonaisuus tarjoaa monipuolisesti teatteria kaikenikäisille. OFF on avoin estradi kaikille Teatterikesään omalla kustannuksella esiintymään haluaville teatterin ja taiteen ammattilaisille ja harrastajille.

Tänä vuonna OFF-ohjelmistossa nähdään improvisaatiota, klovneriaa, mimiikkaa, musiikkiteatteria, monologeja, nukketeatteria, komediaa, draamaa, uusia sovituksia klassikoista, tanssia sekä perinteistä kesäteatteria. Ryhmiä on mukana 30, tuotantoja 35 ja esityksiä 109. Kansainvälisiä ryhmiä on mukana 4, mm. yhdysvaltalainen näyttelijä Michael Bierman esityksellään Vincent Van Gogh: A Man of Passion sekä venäläinen klovniryhmä Theatre Two Monkeys katuesityksellään R&J.

Muu ohjelmisto kutsuu kulttuurikeskusteluihin

Teatterikesän Muu ohjelmisto kutsuu kulttuurista kiinnostuneen yleisön vaihtamaan ajatuksia ja mielipiteitä, provosoimaan ja provosoitumaan, näkemään, kuuntelemaan ja ihmettelemään.

Muu ohjelmisto 2012 koostuu paneelikeskusteluista, workshopeista, kirjanjulkistamistilaisuuksista, messuista ja showcaseista, superkatsojista, demonstraatio- ja keskustelutilaisuuksista, seminaareista, projektien ja palveluiden esittelytilaisuuksista sekä vapaamuotoisimmista kohtaamismahdollisuuksista.
Vuonna 2012 tilaisuuksia on festivaaliviikon aikana 22 ja järjestäjiä 24. Järjestäjinä toimivat esimerkiksi liitot, yhdistykset, kustantamot ja muut kulttuurialan organisaatiot.

Tampereen Teatterikesä järjestetään 6.-12.8.2012.

http://www.teatterikesa.fi